Metla traži da priključenje na gas bude za dinar

Pokret "Metla" koji će se na izborima za novosadski parlament naći pod rednim brojem 9, obećava da će ako uđu u gradski parlament insistirati na instaliranju gasnog priključka za jedan dinar.
Metla traži da priključenje na gas bude za dinar
Foto: Metla

"Preko 80% zagađenja vazduha dolazi od individualnih ložišta. Prelaskom na ekološka goriva moguće je smanjiti zagađenje vazduha u velikoj meri. Dotacijama za priključak za gas uticaćemo da što više stanovnika Novog Sada greje svoje domove na ekološki prihvatljiv način", izjavio je Zoran Simonović, drugi na listi ovog pokreta za odbornike u Skupštini Grada Novog Sada i član stručnog saveta Pokreta za ekonomiju.

Iz Metle tvrde da se u više zemalja Evrope i sveta, a nama najbliže u Italiji, uvođenje priključka na gasnu mrežu bez troškova odavno primenjuje.

"Takođe, već duže vreme normalno je da svuda gde se ostvaruje potrošnja, da se priključak ili uređaj potrošačima daje za jedan dinar. Možda najpoznatiji primer su telefonija ili kablovska televizija. Stoga će "Pokret Metla" insistirati na instaliranju gasnog priključka za jedan dinar, što će uvesti uobičajen način poslovanja u našu praksu, ali i mnogo važnije, indirektno dovesti do smanjenja zagađenja vazduha".

Izbori za novosadski parlament su u nedelju 21. juna, birališta su otvorena od 7 do 20h, a na glasačkom listiću naći će se 14 političkih opcija.

  • nema

    15.06.2020 14:24
    baba
    Da baba dinar da uđe u kolo , a posle plati dva da izađe.
    Sa grejanjem na gas nije problem cena priključka, da se gospodin Simonović greje na gas znao bi to. Problem je loš kvalitet, obračun koji nema veze sa stvarnom potrošnjom i loš kvalitet gasa .
    Tako da su mnogi, uprkos tome da već platili priključak i to po mnogo većim cenama nego što su sad , odustali od grejanja na gas .
  • Citajte...

    15.06.2020 13:48
    Inace Gradski parlament nema nikakve veze sa Novi Sad Gas koji je od skora DOO u vlasnistvu Republike Srbije .
    Dakle za dinar mozete da kupite polovnu metlu i premetlate prasinu sa knjiga...
  • Stefan

    15.06.2020 13:21
    To može i treba
    Evo moj brat otišao u Italiju i živi tamo već treća godina, kaže da je to normalno. Svakako im plaćaš gas koliko potrošiš pa je normalno da dobiješ priključak. Njima je korist bar koliko i tebi. Prema tome to može, on kaže da samo kod nas šišaju ljude kao ovce i naplaćuju i šta treba i šta ne treba jer se niko ne buni... Ubeđuju nas da je super ako imamo vazduh...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.