Novosadski DJB: Kako problem nisu ratni veterani 1998. godišta, ali jesu navodnici

Pokret Dosta je bilo poručio je da nikome problem nisu bile mnoge nelogičnosti na izbornim listama u Novom Sadu, ali da su zato problem bili navodnici.
Novosadski DJB: Kako problem nisu ratni veterani 1998. godišta, ali jesu navodnici
Foto: Printscreen
Dosta je bilo, koji su u prethodne četiri godine učestvovali u radu novosadske skupštine, neće moći da učestvuju na izborima 21. juna, jer im je Upravni sud oborio listu Suverenisti.
 
Razlog obaranja liste je taj što je kao cilj formiranja Grupe građana "Dosta je bilo - Saša Radulović", navedeno predlaganje kandidatata za odbornike u "Skupštini opštine Novi Sad", koja ne postoji. Takođe, overenim izjavama građani su podržali Izbornu listu Suverenisti (bez navodnika), što je u suprotnosti sa nazivom Izborne liste "Suverenisti" (sa navodnicima), o čemu više možete da čitate OVDE.
 
U DJB su naveli da su pisanu podršku građana prikupljali sami, bez pomoći vladajućih struktura i da su uspeli da dobiju dovoljno potpisa, bez obzira na opstrukcije i podmetanje klipova. Ipak, na kraju je sudbinu njihove liste odlučila "upotreba navodnika i pogrešna terminološka oznaka".
 
"Problem nisu ratni veterani 1996. i 1998. godišta, problem nisu lica koja su se pre četiri godine kandidovala na listi jedne nacionalne manjine, a ove godine su na listi druge nacionalne manjine, iako ni jednoj ne pripadaju. Problem nije Ruska stranka bez Rusa. 'Problem' su oni kojima su se različiti delovi naopakog sistema podsmevali, koje su omalovažali, a kojih su se, očigledno, uplašili", poručuju u DJB.
 
Kako tvrde, zabranjeno im je učešće na lokalnim izborima, "na kojima bi po svim prognozama ostvarili dobar rezultat".
 
"Neće nas biti u gradskoj skupštini u narednom mandatu, ali vratićemo se", naveli su u novosadskom DJB.
 
Oni su ukazali da su njihovi odbornici u poslednje četiri godine u Skupštini grada ukazivali na nepravilnosti, zloupotrebe, slučajeve korupcije i neracionalnog trošenja javnog novca. 
  • Idijota

    02.07.2020 23:00
    @Patriota
    @Patriota - Nisi u pravu, ne živimo u partokratiji jer od partije nema ni P. Čuje se samo jedan čovek i ono biće sa PInka.
  • Brus Vilis

    18.06.2020 11:05
    ... prc!
    Bio jednom jedan ministar.

  • Patriota

    17.06.2020 12:57
    Partokratija
    Na žalost već 75 godina živimo u partokratiji. Sistemu u kome jedna stranka upravlja svim resursima uz pomoć službi. Nije bitno ime, danas je to SNS, pre njih DS, SPS, komunisti, ime se menja, ali sistem i ljudi ostaju isti. Kod DJBa mi izgleda da pokušavaju da promene sistem, da izvedu suštinske promene, a to ne odgovara profesionalnim političarima. Nisam njihov glasač.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.