Konstituisanje novosadske skupštine 21. avgusta

Konstitutivna sednica Skupštine grada Novog Sada sazvana je za 21. avgust.
Konstituisanje novosadske skupštine 21. avgusta
Foto: 021.rs
Na prvoj sednici biće potvrđeni mandati odbornika u lokalnom parlamentu, nakon čega će se izabrati predsednik Skupštine, kao i njegov zamenik.
 
Odlučivaće se i o sekretaru Skupštine, njegovom zameniku, te izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja.
 
U prethodne četiri godine funkciju predsednika Skupštine grada obavljao je Zdravko Jelušić, dok mu je zamenica bila Branka Bežanov
 
Od 78 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu, 52 pripadaju Srpskoj naprednoj stranci i partijama koje su bile na listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu". Deset odborničkih mandata osvojila je Socijalistička partija Srbije, po tri dobijaju Liga socijaldemokrata Vojvodine (Vojvođanski front), Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije (Metla 2020), Srpski patriotski savez (Aleksandar Šapić), dva mandata ima Savez vojvođanskih Mađara, dok će po jedan odbornik predstavljati Istinu i Rusku stranku.
 
Šef novosadskih naprednjaka Miloš Vučević rekao je da stranka još nije donela odluka sa kojim će političkim opcijama praviti koaliciju, ali ima utisak da bi svaka partija želela da učestvuje sa njima u vlasti. Više o tome OVDE.
  • Danika

    27.07.2020 12:38
    Cistka pod hitno
    Saljite u zaborav Čanka LSV i Vojvođanski front,ta zla nama ne trebaju u Novom Sadu!!!
  • Pera

    09.07.2020 14:03
    polupotpisani zapisnici
    Očekivao sam (kao što Zakoni i nalažu) da ću videti uredno popunjene i potpisane Zapisnike o radu biračkih odbora na utvrđivanju rezultata glasanja... Video sam polupopunjene Zapisnike koje je potpisalo 2,3..najviše 5 članova biračkog odbora... mahom predstavnika SNS i SPS u BO.

    Tako da, ovi izbori, a naročito izborni rezultati niti su legitimni (jer nije izašlo 50 % upisanih birača) niti su legalni (zbog svih nepravilnosti koje su se desile na dan izbora).
  • @pravnica

    07.07.2020 18:11
    “....Kako izbori mogu da se pokradu, ako sve stranke imaju po dva i vise svoja predstavnika na svakom birackom mestu,....”

    Koje “stranke”, da li mislite na one, kojima su potpise davali po južnoj Srbiji?

    Takve “stranke” ni nemaju ljude, da bi po svakom BM imali predstavnike, tako da im predstavnike pozajmljuje stranka, koja ima najviše članova.

    Tako da, draga pravnice, šta mislite, kako se sve to kontroliše?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.