Preko "Farme" do Skupštine: Među poslanicima i učesnici rijalitija

Skupština Srbije je konstituisana, a među poslanicima koji će predstavljati narod nalaze se i oni koje je javnost navikla da gleda u nešto drugačijim ulogama.
Preko "Farme" do Skupštine: Među poslanicima i učesnici rijalitija
Foto: 021.rs
Pojedini novi, ali i stari poslanici deo svojih karijera posvetili su učestvovanju u rijalitijima, pišući o njima ili pak vođenju emisija u kojima su ugostili učesnike programa čije emitovanje deo građana pokušava da ograniči. Sada će oni odlučivati o mnogim važnim pitanjima za građane Srbije, a za to će ih plaćati upravo sami građani.
 
Novi poslanik u Narodnom parlamentu je Aleksandar Saša Jovanović, koji je u skupštinsku klupu dospeo preko liste Srpske napredne stranke, a član je poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije. 
 
Ovaj Beograđanin je bivši učesnik rijalitija "Farma" i "Veliki brat", a danas je kreativni direktor za video sadržaj na portalu "Telegraf". U novinarstvu je duže od tri decenije. Pisao je, između ostalog, za "Sport", "Press", "Skandal", a u kolumnama se osvrtao na svoje rijaliti iskustvo, pišući o ljudima koji su takođe učestvovali u ovom tipu programa, a napisao je i knjigu "Sve tajne Farme - sto posto". Tvrdio je da je moralni pobednik VIP izdanja "Velikog brata". 
 
Pažnju na sebe je skrenuo i 2013. godine, kada je na košarkaškoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde loptom gađao tadašnjeg trenera crno-belih Duška Vujoševića. Jovanović je posle incidenta uputio javno izvinjenje Vujoševiću, poručujući kako je njegov potez bio "nepromišljen", dodajući da "nema opravdanja za taj gest".
 
Kao poslanik u Skupštini javnosti je poznat Marijan Rističević. On je prethodne četiri godine bio deo poslaničke grupe naprednjaka, a poslaničku platu primaće i u još jednom mandatu. 
 
Međutim, i ovaj poslanik ima iskustva u rijalitima. Za Rističevića se može reći i da je bio uspešan učesnik, s obzirom na to da je dogurao do finala trećeg izdanja "Farme", u kojem je izgubio od turbo-folk pevačice Katarine Živković. Rističević je, naravno, uneo politiku u rijaliti, pa je kasnije iznosio sumnje u regularnost glasanja, tražeći da se to proveri.
 
  
 
Kao jedan od momenata koji su obeležili to izdanje rijalitija istakla se i svađa Marijana Rističevića sa Ekremom Jevrićem, u kojem je poslanik pokazao da se dobro služi prostim jezikom i "povišenim tonom". Kako je politiku uneo u rijaliti, tako je i rijaliti doneo u skupštinsku salu. Rističević se nije libio u prethodnom mandatu da se verbalno suočava sa opozicijom ili da vređa novinare
 
Kako je pokazala CINS-ova baza "Koliko košta poslanik", na poslanika Marijana Rističevića je za četiri godine mandata izdvojeno više od 6,3 miliona dinara iz budžeta. On je primio platu od 3,7 miliona dinara, poslanički dodatak od 1,3 miliona, još milion dinara kao naknadu za korišćenje sopstvenog prevoza i 95.000 dinara za put u inostranstvo.
 
Kako je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, osim poslaničke plate od 103.000 dinara, prima i zaradu od 40.500 dinara kao član odbora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Prijavio je i da poseduje tri automobila, pet traktora, kao i dve traktorske prikolice i sve to je stekao kupovinom. Kupovinom je došao u posed nekoliko njiva, kao i kuće.
 
Njegova imovina, pogotovo kada su u pitanju njive, znatno se uvećala od 2012. godine, kada je prvi put kao poslanik prijavio svoju imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije.
 
Lav Grigorije Pajkić, iako nije rijaliti zvezda, može se svrstati među njih s obzirom na koncept, način vođenja i goste emisije koju vodi - "Kontravizije". Dvadesetpetogodišnji Beograđanin, koji je kao svoje zanimanje naveo "producent", davao je svoju podršku Miši Vaciću iz Srpske desnice, a u Skupštinu je ušao jer se našao na listi Srpske napredne stranke.
 
Pajkić je sin spisateljice Isidore Bjelice i dramaturga Nebojše Pajkića. U svojoj emisiji ugošćava estradne ličnosti, rijaliti učesnike, predstavnike vlasti, a deo emisije čini i ismevanje opozicionih političara, ali i kritičara vlasti, pa je tako reditelja Janka Baljka nazvao "ljudskim izdajnikom". Ekipa ove emisije uhvaćena je i kako je obmanjivala javnost.
 
Pajkić je izjavio kako ga interesuje omladinska politika, te da će tražiti način da pomagne omladini i da se bori za prava mladih. 
 
Među novim poslanicima koji su privukli pažnju javnosti su i glumica Jelica Sretenović Koka, kao i dvadesetjednogodišnji fizioterapeutski tehničar Nikola Lazić.
 
Jelica Sretenović glumila je u brojnim filmskim ostvarenjima, a publika je pamti po ulozi Koke u "Boljem životu", pa joj je ova uloga postala i nadimak u javnosti. U Skupštini će predstavljati poslaničku grupu Socijalističke partije Srbije.
 
Najmlađi poslanik je Nikola Lazić, ima 21 godinu i, prema pisanju medija, student je "Megatrenda". U Skupštinu je ušao jer se našao na listi Srpske napredne stranke. Njegova majka je Verica Lazić, savetnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića
 
Na društvenim mrežama se proširila i dezinformacija da je poslanica u Skupštini postala i porno glumica Ivana Slavković, poznatija pod pseudonimom "Čeri Kis". To se ispostavilo kao netačno, o čemu možete da čitate OVDE.
  • Babic

    29.11.2020 15:59
    Nekad
    Kakvo dno smo doziveli da je to za neverovati.
  • Milan

    08.08.2020 13:09
    Boze sacuvaj!
    Sve spodoba do spodobe! Ni penzijoneri vise ne gledaju prenos skupstine, kazu da im je gore od stomacnih tegoba!
  • Djordje

    08.08.2020 03:42
    Nista cudno!
    Imajuci u vidu da he narod 24h zateovan gledanhem ovoga a i da ne bi pogledao nista pametnihe, sto je prava tragedija, ovo jeste saziv za narod. Sve moj do mohega i makarki do makarkoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.