Brnabić: Nova vlada će biti najbolja moguća

Premijerka Ana Brnabić izrazila je uverenje da će buduća vlada biti najbolja moguća i da će biti još jača i efikasnija od aktuelne.
Brnabić: Nova vlada će biti najbolja moguća
Foto: 021.rs
Na pitanje kada će se znati sastav nove vlade i da li će ona biti na njenom čelu, Brnabić je rekla da to pitanje nije pitanje za nju, jer o tome ne odlučuje ona, već predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je to ustavna nadležnost.
 
Brnabić je istakla da su pred Srbijom izuzetno izazovni dani, po pitanju ekonomije, budući da je vidljiv pad privrede u Evropi i celom svetu, ali i politički, jer Vučića čekaju teški razgovori u vezi sa KiM, kao i evropske integracije i amandmani na Ustav koji čekaju novu skupštinu.
 
"Jako je važno da se ta odluka ne donosi brzopleto, što predsednik ni ne želi. Kada imate podršku građana kao predsednik Vučić, koja je iskazana na izborima, onda nije reč o tome da možete da napravite vladu za pet minuta, jer imate toliko poslanika. To je dodatna odgovornost za dalji put zemlje, za efikasnost vlade, kako će raditi vlada, u koaliciji ili ne", rekla je Brnbić.
 
Dodala je da je u redu sve što je u ustavnim rokovima, pošto aktuelna vlada naporno radi svaki dan i Srbija ništa ne gubi.
  • 0001

    19.08.2020 03:56
    lončići su pobrkani
    Ova žena ne poznaje naš ustav. Predsednik predlaže mandatara a skupština ga bira.
    Predsednik vlade sastavlja svoj tim ministara a ne predsednik.
  • Dejan

    18.08.2020 09:26
    A goru nećemo naći....
  • Mučenik

    18.08.2020 07:41
    TUŽNO JE SVAKAKO!
    Kako stvari stoje, a i zadnjih osam godina to potvrđuju, da nama ne treba vlada, jer je ona po strani i samo služi da ulete u nekim slučajevima da se slikaju i da potvrde šta je rekao i činio čelnik. Čelnik uspeva krajnjim naporom da stigne da otvori na stotine fabrika, kilometre autoputeva, prima strane delegacije (i Kurtu i Murtu) a njegovi saradnici služe da klimaju glavom i da aplaudiraju. On je ministar svih ministarstava, ustav, sudstvo, skupština, banke, vojska i šta još ne od političara, ekonomiste, prosvetara, naučnika (skoro je upisao novi fakultet) sudije, advokta i još nije bio patrijarh, a hoće? Vlada ispada da je višak, a gde je Anče, tu u blizini i izigrava potparola vlade i lepotica vlasti. Dokle ovako? Sve dokle može i mora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.