Novi Sad 2021 kao dobar primer povezivanja lokalnog i evropskog

Sedmodnevni Samit o evropskom kulturnom nasleđu, koji se završen juče u Berlinu, ugostio je i predstavnike Fondacije "Novi Sad 2021" koji su dobili priliku da pred brojnim zvanicama iz cele Evrope predstave projekat Evropska prestonica kulture.

Direktor Fondacije Nemanja Milenković je u okviru debate "Delimo nasleđe - razmenjujemo vrednosti" ukazao na osnovne vrednosti i uverenja koji su polazne tačke ka ispunjenju cele misije.

"A one su pre svega kreiranje i predstavljanje programa koji koriste kulturu kao katalizator za razvoj kulturnih kapaciteta grada i doprinose pojačanoj vidljivosti Novog Sada na lokalnoj i međunarodnoj sceni", rekao je Milenković i naglasio da je titula Evropske prestonice kulture zapravo prilika za izgradnju mostova i u smeru prevazilaženja različitosti na lokalnom nivou.

Ideja Samita o kulturnom nasleđu je da angažuje i okupi što raznolikije interesne grupe, donosioce odluka, kulturne menadžere i uključi ih u realizaciju ambicioznog programa u godini Evropskog kulturnog nasleđa. Samitu su inače prisustvovali najviši predstavnici evropskih institucija, država članica i organizacija civilnog društva iz cele Evrope.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021