Vasil Hadžimanov se pridružuje Stefanu Milenkoviću na dočeku 13. januara

Violinista Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar Camerata Academica, ugostiće pijanistu i kompozitora Vasila Hadžimanova, u okviru Dočeka 7.529. godine.
Vasil Hadžimanov se pridružuje Stefanu Milenkoviću na dočeku 13. januara
Foto: Evropska prestonica kulture
Nastup vrsnih muzičara predstavlja jedinstven događaj u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture. Hadžimanov će se Milenkoviću pridružiti u izvedbi numera "Preko brda, preko brega" i "The Christmas Song", a ceo koncert publika će moći da isprati 13. januara od 20 sati, kako onlajn, putem platforme visitns.rs, tako i na Drugom programu Radio-televizije Srbije.
 
"Novi Sad će otvoriti prvu Gradsku koncertnu dvoranu, ali i vrata novosadske Akademije umetnosti, budućim predavačima, Milenkoviću i Hadžimanovu. Dolazak dva virtuoza u grad kulture označava nastavak izgradnje 'novih mostova', kojima ljudi i procesi stvaraju prostore i programe, odnosno trajne legate projekta 'Evropska prestonica kulture'", poručuju organizatori iz projektnog tima "Evropska prestonica kulture".
 
Muzičaru čija su sva dela proglašena umetničkim delima od kulturnog značaja za Srbiju, kompozitoru, pijanisti, nezaobilaznoj sponi za srpski džez, Vasilu Hadžimanovu i violinisti koji je proglašen umetnikom veka, u čije mnogobrojne nastupe spadaju koncerti sa sa Berlinskim simfonijskim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, orkestrom Boljšoj teatra i mnogim drugim, Stefanu Milenkoviću, neće biti prvi put da nastupaju zajedno. 
 
Doček u Novom Sadu koji spaja dve Nove godine, dva kalendara i dva računanja vremena, 31. decembar i 13. januar, prvi put će biti realizovan u onlajn formatu, predstavljajući nove prostore za kulturu, kao što su Fabrika, Skladište i Biro na Velikom Limanu, buduća Čeličana, mreža kulturnih stanica i prva Gradska koncertna dvorana.
 
U novogodišnjoj večeri, 31. decembra, Novi Sad, buduća Evropska prestonica kulture, predstavila je publici širom sveta operski spektakl "Rigoleto", koji je emitovan preko platforme visitns.rs. 
 
Osim Milenkovića, Hadžimanova i kamernog orkestra Camerata Academica, 13. januara nastupiće i Električni orgazam, Buč Kesidi, bend Džezva&Džezvica, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski duvački kvintet, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević. 
 
Njima će se pridružiti i srpski reper Filip Arsenijević, poznatiji kao Surreal, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu „Surreal&Beyond”, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmlađi uživati u Operi za decu Udruženja umetnika "Visoko C".
 
Detaljne informacije programa možete pogledati na platformi visitns.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021