Prostorna instalacija "Dvoje" koja uključuje publiku u Kulturnoj stanici Svilara

Višemedijska prostorna instalacija "Dvoje", projekat novosadske arhitektice i scenske dizajnerke Dragane Vilotić, koja podrazumeva aktivno učešće publike, biće realizovana u petak, 29. januara, u Kulturnoj stanici Svilara.
Prostorna instalacija "Dvoje" koja uključuje publiku u Kulturnoj stanici Svilara
Foto: Dragana Vilotić
Interaktivna instalacija "Dvoje" bavi se temom prekida bliskosti nastalom ograničenjem socijalnih kontakata, koje je teško savladati, jer blizina ljudi podstiče ljubav i inspiraciju, kao vitalne energije koje nas pokreću.
 
Instalacija podrazumeva individualni ulazak posetioca u prostor i posmatranje rada. Zainteresovani posetioci mogu da se prijave za dolazak u terminima na svakih pola sata od 14 do 20 sati (prvi termin je od 14 do 14:30 časova). 
 
Javno prikazivanje ovog rada je deo Draganinog doktorskog umetničkog projekta "Revalorizacija biblijske priče o Adamu i Evi – umetničko delo scenskog dizajna" na doktorskim akademskim studijama scenskog dizajna, Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu.
 
Dragana Vilotić od 2014. godine radi kao asistentkinja na Odseku za umetnost i dizajn, na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Bila je generalna direktorka projekta Nacionalnog nastupa Srbije na Praškom kvadrijenalu 2015. godine i mentor studentske sekcije nastupa Srbije 2019. godine. 
 
Prijavu sa naznačenim željenim terminom možete da pošaljete na mejl adresu: dragana.vilotic@gmail.com najkasnije do srede, 27. januara, u 17 sati.
 
Partneri na ovom projektu su Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Kulturna stanica Svilara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021