Maloletniku iz Kaća ponovo sude zbog pokušaja ubistva

Ponovljeno suđenje maloletnom Krstanu V. iz Kaća, optuženom za pokušaj ubistva dvojice mladića u Srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu pre više od dve godine, biće održano 17. aprila.

To je odlučeno na jučerašnjem pripremnom ročištu u Odeljenju novosadskog Višeg suda za maloletnike.

Krstan V. je optužen da je početkom novembra 2012. godine pokušao da ubije dvojicu punoletnih mladića koji su ga prethodno mesecima maltretirali i zlostavljali. Tog dana su mu oteli ranac s patikama, odbijajući da ga vrate, i tražili zlatan lančić.

Oni na jučerašnje pripremno ročište nisu došli. Njima, kako prenosi Dnevnik, nisu uručeni sudski pozivi jer nisu na adresama koje su naveli.

Dečakov branilac Vladimir Beljanski kaže da na ponovljenom suđenju treba da se utvrde svi dokazi koje zahteva Apelacioni sud i utvrdi da li se Krstan zaista branio ili je postojala namera da nekoga povredi. - Sada mora to da se proveri i ako se utvrdi da se branio onda je to nužna odbrana, što smo od početka tvrdili - ističe advokat Beljanski.

Ponavljanje sudskog postupka dečaku i njegovoj porodici je teško palo. Oni se, ipak, nadaju da ponovljeni sudski postupak neće dugo trajati. - Mom sinu se sudi ponovo i nama je još teže što se sve vratilo na početak - rekla je dečakova majka Katarina.

Prvostepenom presudom, Krstanu je izrečena dvogodišnja uslovna kazna, pojačan nadzor roditelja i socijalnih radnika. Sprovođenje te mere, odnosno dečakovo ponašanje, trebalo je da bude proveravano na šest meseci.

  • Deni Krejn

    08.03.2015 23:10
    @ anonimus

    Nije reč o jednom sudiji, imenom i prezimenom, reč je o svim sudijama i svim sudovima. To je sistemski problem i nasleđe prošlih vremena. Lični stav i mišljenje sudije nisu relevantni. Znam za par slučajeva gde su sudije sudile protivno ličnim uverenjima. Sudska praksa je da se nužna odbrana tumači onako kako sam napisao. Ako jedan sudija sutra odstupi od toga, 99% je sigurno da mu sleduje ukidanje presude.
    Ukratko - ubio si čoveka - ideš u zatvor.I kraj priče. Okolnosti? Koga briga.
    Naravno, niko neće ići 40 godina u zatvor zato što je ubio npr. provalnika, ali će u zatvor svakako ići, možda na par godina, zavisi koliko mu odmere.
  • Stanko

    07.03.2015 21:38
    Mir i smrt
    Da je dečak dozvolio da ga ovi huligani prebiju ili ubiju nebi mu se sudilo. SRAMOTA
  • 07.03.2015 07:10
    @Deni Krejn
    Dva huligana 21 ,23 godine u srednjoj skoli maltretiraju maloletnika.
    Dvojica su, imaju zajedno bar 90 kg vise od njega, gadjali ga kamenjem, pa sta je onda adektvatna odbrana po sudiji. O Sudijinom moralu ili logici treba misljenje da kazu odgovarajuce ustanove. Uostalom da je sudija sve uradio po zakonu znalo bi se njegovo ime. Zasto ta dvojica nisu na robili, imaju vezu u sudu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika