Steže se obruč oko policajca osumnjičenog da je ukrao 33.000 evra

Na suđenju bivšem rukovodiocu u novosadskoj policiji Jovanu Maksiću (56), okrivljenom zbog nestanka 33.000 evra iz sefa u njegovoj kancelariji, izjave su dali njegove bivše kolege.

Bivši šef Grupe za uviđaje Stevica Milosavljević je izjavio da je, nakon što je Maksić od njega preuzeo funkciju, takođe preuzeo i ključ od sefa iz kojeg su nestale pare.

Iako je Maksić to pokušao da demantuje rekavši da mu je ključ dala koleginica Sofija Popović, ona je na svedočenju kazala da mu nije dala ključ, na šta je osumnjičeni policajac odgovorio: "Mislio sam da mi ga je dala Sofija, ali ispada da nije. Pa dobro, onda je Stevica".

Podsetimo, nakon ubistva penzionera Imrea Pala (75) u Baču avgusta 2013. godine, tokom uviđaja zaplenjeno je i 33.097 evra. Pare su potom prebačene u policijski sef, a kada je ćerke pokojnika tražila novac, njega više nije bilo.

Svedoci su na suđenju još rekli da su, pošto su saznali da novca nema, od drugih inspektora čuli kako ga je uzeo Maksić, a potom sve pare "popio i prokockao". Maksić je ranije na suđenju izjavio da ne zna kako je nestao novac pronađen na uviđaju nakon ubistva.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 30. mart, kada se očekuje iznošenje završnih reči. 

Autor: 021.rs

  • nikad nista normalno

    11.02.2016 09:57
    Ja mislio oni imaju neki sef/trezor/skladiste gde drze zaplenjen novac i sl. a oni to razdele po kancelarijama...
  • gwe

    11.02.2016 08:50
    Ako ovako nastave u policiji ce biti vise policajaca kriminalaca nego pravih kriminalaca na slobodi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika