Platila kaznu, pa joj zbog greške policajca preti i zatvor

Dušanka Krneta iz Bačkog Maglića skoro da je završila u zatvoru zbog nesavesnog policajca koji joj je namerno prepravio visinu kazne.

U akciji lova na pešake policija je kaznila Krnetu jer je u Novom Sadu, kod Autobuske stanice, koračala ulicom mimo pešačkog prelaza, a policajac joj je ispisao kaznu od 3.000 dinara. Ona je kaznu platila u roku od osam dana i iskoristila pravo na popust od 50 odsto. Međutim, neko u policiji je prepravio kaznu i povećao je na 5.000 dinara.

Tako je Dušanki, nakon nekoliko nedelja, stiglo rešenje Prekršajnog suda kako mora četiri dana u zatvor jer nije platila ostatak kazne.

"Otišla sam u Prekršajni sud sa nalogom koji sam platila, gde se vidi iznos od 3.000 dinara i uplaćenih 1.500, ali sam u sudu videla da se na nalogu iz policije jasno prepoznaje kako je neko prepravio kaznu i upisao 5.000 dinara. Sudija mi je rekao da se žalim i da će rešenje biti odbačeno zbog očigledne greške policije. Međutim, umesto toga, moja žalba je odbečena", rekla je Krneta.

Iz samog Prekršajnog suda su rekli da Krneta verovatno neće morati u zatvor. "Nakon uvida u predmet kažnjeneobaviće se provera u Upravi trezora o uplati, jer se nalog za uplatu ne smatra verodostojnim dokazom. Izvršni sudija će nakon toga staviti van snage rešenje o zameni novčane kazne u kaznu zatvora i biće joj priznat nalog za iznos od 3.000 dinara", saopštili su iz Prekršajnog suda.

Krneti nije jasno kako je sud mogao da je pošalje u zatvor iako su na nalogu odmah videli da je neko iz policije, odmah nakon što ju je kaznio, iznos kazne prepravio i tako ih sve doveo u zabludu. Službenik je sigurno tek posle shvatio da je umesto 5.000 koliko je kazna za ovaj prekršaj, upisao 3.000 dinara.

Dušankin sin Svetozar ističe da je i sud znao da je neko namerno prepravio kaznu na nalogu, pa se pita zašto niko ne kazni policiju za to kršenje zakona.

Autor: Blic

  • Liman3

    21.03.2016 19:57
    Pa zasto...
    ...policajca ne kazne i ne suspenduju jer je svesno pocinio prekrsaj falsifikovanja i prepravljanja dokumenata tj kazne koju je konj napisao pa prepravio kao da se to nece videti? Koju mi bandu imamo od policajaca, pa oni su najveci dileri droge u Novom Sadu samo se to vesto krije i zataskava!
  • Livnička kera

    21.03.2016 03:58
    Strani investitor iz okruženja uzme metalski kompleks, smanji radnu snagu 3-4 puta, ne plati ni staž ljudima ni energente, a plate daje iz hipotekarnih kredita i to 3-4 na istu nekretninu.I na kraju moša, stečaj,fabriku seku banke, a radnici na ulicu.
    Ja bi nekom iz tih agencija za privatizaciju otkino jaja, inspekcije se ubiše od bezobraznog drakonskog kažnjavanja pekara, kineza i malih firmi, a u ove velike ne smeju ni da prismrde.
    Cene metala u svetu su opale, a cene enegrenata zbog nenormalnih akciza i loše politike države su ubile svaku konkurentnost naše robe u izvozu.Ostala je jedino priučena,nekvalifikovana i loše plaćena radna snaga kao jedini resurs.
    Sranje u zemlji nije bilo nikad veće, ali su tu zato imbecilni realityi izborni programi-ko će kome više da se najebe nane nanine, iliti scenario nahuškaj srbe na srbe.
  • ima toga ihaaj

    19.03.2016 22:16
    Tako mene kao legitimisali i pustili, kad ne lezi vraze, posle mesec dana eto ti obavestenje iz suda da nisam platio u roku i da ce mi preinaciti u zatvorsku. Lik ladno posle iz sveske prepisao u nalog i onda jos zadrzao dok nije prosao rok i samo prosledio sudu. E sad nek im on plati, ja sigurno necu (a za ~6 meseci ce ionako da zastari)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika