Policija proteruje crnogorske mafijaše iz Srbije

Novosadska policija i republički MUP će narednih dana iz Srbije proterati pripadnike kotorskih mafijaških grupa, nakon poslednjih obračuna u vojvođanskoj prestonici, koji su bili dokaz da je rat klanova iz Crne Gore proširen i u Novi Sad.

Policija je navodno već upozorila pripadnike crnogorskih narko klanova da moraju napustiti Srbiju, a narednih dana će dobiti i rešenja o zabrani ponovnog ulaska na neodređeno vreme.

Novi Sad, kao i Srbiju će nakon lečenja morati da napusti Slobodan Kašćelan i njegov telohranitelj Vladan Vučković, za koje crnogorska policija navodi da pripadaju "kavačkom klanu". Crnogorski "Dan" piše da pored njih dvojice, naredba o odlasku iz Srbije sledi i braći Jovanu i Igoru Vukotiću, kao i još petorici pripadnika "škaljarskog klana". Svi oni ako odbiju da napuste Srbiju biće privedeni i potom deportovani u Crnu Goru.  

Kašćelan je ranjen pre nekoliko dana u sačekuši u Novom Sadu, čime je nastavljen sada već dvogodišnji rat crnogorskih klanova koji je izbio nakon zaplene 200 kilograma kokaina u Španiji i tokom kojeg je više osoba ubijeno i ranjeno, ne samo u Crnoj Gori nego i drugim državama. Istraga o poslednjoj pucnjavi u Novom Sadu za sada ne vodi ni blizu pronalaženja dvojice napadača, za koje se pretpostavlja da su još istog dana napustili grad, a verovatno i samu Srbiju nakon obavljenog posla.

Podsetimo i da je pre nekoliko dana u Dunavu kod Žeželjevog mosta nađeno telo Gorana Dučića iz Kragujevca, koji je pripadnik klana koji je u sukobu sa Kašćelanovim klanom.

  • cokolo

    01.07.2016 23:28
    sarena laza
    ma dajte sto se pravite ludi pa pola i vise policije si Crnogorci, vecina direktora i politicara
  • boles mozga

    01.07.2016 12:54
    Logično
    Ceo tekst je nelogičan. Ispada da se sve vreme zna ko je ko, ali da to nikoga nije bilo briga dok nisu malo zapucali. Sad će sve da ih izbace jer prave sr..ja i odmah će nam biti bolje. Što su ih uopšte puštali da dođu ovde kad se zna ko su?? A očigledno je da se zna i gde su odseli.

    Ono što je provučeno kroz mala vrata u tekstu i raduje je da su crnogorski mediji priznali Novi Sad kao glavni grad, tj. vojvođansku prestonicu. :)
  • alek

    01.07.2016 10:45
    legalizujte kanabis, pola ce ih sami otici, a drzava na porezu zaraditi duplo vise nego od alkohola i cigara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika