Bez traga o napadačima na Kašćelana i Vučkovića

Potraga srpske policije za napadačima na Slobodana Kašćelana (53) iz Kotora i njegovog telohranitelja Vladimira Vučkovića (40) iz Herceg Novog trenutno tapka u mestu i male su šanse da će atentatori biti identifikovani.

Nezvanične informacije iz istrage su da se sumnja da je napadač, kome je najverovatnije pomogla bar još jedna osoba na motoru, verovatno već uveliko napustio Novi Sad, čak moguće i Srbiju.

Svi do sada prikupljene informacije iz istrage govore da je jedan od vođa kotorskog kriminalnog klana sa telohraniteljom bio dočekan od strane napadača koji su znali da je Novom Sadu gde se sklonio nakon niza obračuna u Crnoj Gori koji traju više od dve godine.

Izvor iz novosadske policije za 021.rs je naveo i da se proverava da li je napad na Kašećelana, koji se oporavlja u Kliničkom centru, povezan sa smrću Gorana Dučića iz Kragujevca, čije je telo nađeno u Dunavu kod Žeželjevog mosta pre desetak dana. Dučić je prema nalazima obdukcije nastradao davljenjem nakon što je pao sa splava gde je izbila tuča.

Naime, Dučić je bio bio telohranitelj Kotoranina Jovice Vukotića, kojeg policija povezuje sa takozvanim "škaljarskim klanom", tj. kriminalnom grupom koja je u sukobu sa Kašćelanom. On se prema navodima Dnevnih novina, dovodio u vezi sa napadom na Tivćanina Miloša Radonjića, koji pripada "kavačkom klanu" i čiji je jedan od vođa Kašćelan.

Operativni podaci su ukazivali da je Dučić, nelegalno ušao u Crnu Goru i pokušao da likvidira Radonjića 17. maja u Tivtu. Tom prilikom Radonjić, na koga je u poslednja dva meseca, čak četiri puta pucano, zadobio je povrede u predelu glave i vrata. 

O poslednjem mafijaškom obračunu crnogorske mafije u Novom Sadu, opširno pišu mediji u Crnoj Gori, koji ocenjuju da je u pitanju nastavak rata između klanova koji besni od kraja 2014. godine kada je u Valensiji nestao tovar sa 200 kilograma kokaina.

Podgoričke Vijesti tako podsećaju da je odmah nakon nestanka droge u Valensiji ranjen, sada pokojni Goran Đuričković i još dve osobe, a tri meseca kasnije u Valensiji je ranjen Vladimir Vučković koji je sada u Novom Sadu prošao sa lakšim povredma. Napadači su tada pogodili i dva srpska državljanina koji su bili sa njim.

Nedugo nakon što je Vučković ranjen u Valensiji, u Podgorici je dignut u vazduh blindirani audi Podgoričanina Milana Vujotića, koji je navodno blizak Kašćelanu. Par sati kasnije u Beogradu je ubijen Goran Radoman.

Dva meseca kasnije - 17. aprila 2015. godine, pala je nova žrtva tog rata: u Budvi je greškom ubijen Saša Marković, kum Gorana Đuričkovića. U junu iste godine u Kotoru je likvidiran Podgoričanin Ivan Lopičić, a 27. oktobra 2015. godine hicima iz snajpera likvidiran je i Đuričković.

Par dana pre tog ubistva, u Mostaru je likvidiran Plužinjanin Božidar Cicmil koji je godinama živi u Kotoru. U februaru je u Herceg Novom ubijen Radovan Matović Rakela, navodno takođe žrtva istog mafijaškog rata.

Obračuni su se početkom godine preselili u Kotor, u kom je bilo nekoliko pucnjava. U martu su nepoznati napadači ranili Vojina Stupara i Miloša Radonjića, koji je još tri puta od tada bio meta napada. Početkom aprila u kotorskom naselju Dobrota ubijen je Podgoričanin Srđan Vlahović, a par dana kasnije na skretanju za Kavač pucano je na automobil u kom je bio arhitekta Nenad Popović.

Policija vjeruje da se Popović na meti našao samo zbog toga što vozi isti automobil kao Kotoranin Veselin Vukotić, otac Jovana i Igora Vukotića, navodnih vođa škaljarskog klana. Krajem maja u Dobroti je navodno pucano na Kotoranku Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera za kojeg policija navodi da sa Kašćelanom upravlja kavačkim klanom.

  • novosadski

    01.07.2016 01:10
    nemam leba
    jel ima neko na zajam crvenu!
  • kad se vec spominje

    28.06.2016 19:35
    zasto se koridor 11 ubrzano zavrsava i asfaltira
    a koridor 10 razvlaci
    hocete im i crveni tepih postaviti
    da se ovde odmaraju i lece dok se sakrivaju
  • Nervirach

    28.06.2016 18:49
    Pa nece valjda zemljake da hapse. Kao da ne znate profil prosecnog policajca u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika