Šest godina i 11 meseci zatvora za pokušaj ubistva na Telepu

Novosađanin Lazar Karapandža (30) juče je u ponovljenom postupku pred novosadskim Višim sudom osuđen na šest godina i 11 meseci zatvora za pokušaj ubistva nožem u obračunu pred njegovom kućom na Telepu u avgustu 2013. godine.

Njemu je produžen pritvor u kojem je već gotovo tri godine.

U prethodnom postupku kao okrivljeni za težu kvalifikaciju dela – pokušaj teškog ubistva – izrečena mu je kazna od deset godina zatvora, plus godinu za nanošenje lakih telesnih povreda.

Tom mladiću se sudi odvojeno za događaj koji se odigrao u dve faze istog dana. Jedna odluka je završena pred Apelacionim sudom, gde je osuđen na godinu zatvora za nasilničko ponašanje počinjeno tako što je u pijanom stanju, posle rasprave, pesnicom nokautirao dvojicu komšija pred prodavnicom pića, da bi ubrzo posle toga s bratom sačekao ispred svoje kuće taj par oštećenih, i dodatno ih povredio.

Mlađi brat optuženog Lazara, Petar Karapandža (22), koji je proveo u pritvoru oko deset meseci, osuđen je za nanošenje lakih povreda, ponovo na uslovnu kaznu od godine zatvora s proverom ponašanja od tri godine.

Prema navodima optužnice, 1. avgusta 2013. godine uveče, u Šarplaninskoj ulici ispred broja 51, Lazar Karapandža nožem a Petar Karapandža lopatom, naneli su lake telesne povrede Atili B, dok je okrivljeni Lazar nožem pokušao da ubije Momira Ž. Okrivljeni su ispred svoje kuće sačekali oštećene koji su išli za njima, kada je Petar Karapandža metalnim delom lopate udario, sada pokojnog, Atilu B. u glavu.

Nakon toga ga je Lazar Karapandža nožem ubo u desni sedalni deo. Tada je Momir Ž. došao do njih i poveo sa sobom povređenog Atilu B. preko puta, ali ga je potom okrivljeni Lazar Karapandža ubo nožem u vitalne delove tela, nanevši mu povrede opasne po život, govoreći pri tome "Sad sam lud, sve ubijam", navodi se u optužnici.

Okrivljeni Petar Karapandža rekao je juče u završnoj reči da nije imao nameru nikoga da povredi i da se kaje zbog svega što se dogodilo. I drugi optuženi je izjavio da se kaje zbog svega i da nije imao nameru nikoga da povredi.

Odbrana je najavila da će se žaliti Apelacionom sudu na nepravosnažnu odluku suda.

  • /

    21.07.2016 11:58
    /
    manje bi dobio da je seo u kola i ubio troje ili skupio jos njih pa opet ubio nekoga
  • Realista

    21.07.2016 09:22
    Srbija
    Sudsvo = inatitucija za degradiranje vrednosti ljudskog zivota
  • ST

    21.07.2016 08:44
    Nije akohol za svakog...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika