Simi Strahoti produžen pritvor, ostali osumnjičeni pušteni na slobodu

Stevi Josiću zvanom Sima Strahota (34), koji je osumnjičen da je učestvovao u ubistvu Dragana Jovanovića Gidre (26) i Daria Roklicera (29) ispred lokala "Moja kafanica" u decembru prošle godine, produžen je pritvor, saopštio je novosadski Viši sud.
Kako navode iz ovog suda, razlog za produženje pritvora, koji može trajati najviše 30 dana, je postojanje opasnosti od bekstva osumnjičenog.
 
Sa druge strane, preostalim osumnjičenima, njima šestorici, pritvor je ukinut. Sud navodi da je ta odluka u skladu sa zakonskim odredbama koje propisuju da pritvor može trajati samo onoliko koliko je potrebno da se sprovedu dokazne radnje, ali ne duže od 30 dana.
 
Podsetimo, ubistva su se dogodila 21. decembra ispred "Moje kafanice" u Ulici Vojvođanskih brigada. Detaljnije o ovom slučaju i uhapšenima možete čitati OVDE.
  • Babasera

    25.01.2017 08:11
    Samo taj sima zna koliko.pretnji je dobio da ćuti i da preuzme ceo teret na svoju grbaču. Verovatno i obećanje da će biti veoma brzo pušten, čisto odsluži godinu ili stavi nanogicu, ili će mu se taj period u pritvoru obračunato u dugotrajnom procesu punom odlaganja i menjanja tj nameštanja sudija gde će izaći kao slobodan čo'ek.
  • Nenad

    23.01.2017 18:54
    Da
    Samo još fali Dusko Dugousko u ovom crtanom...
  • limanac

    20.01.2017 13:43
    Zasto nas ti detelinarci uvek biju ????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika