Novosadski preduzetnici proneverili milione preko fiktivnih usluga

I. F. (33) i I. K. (33), zaposleni u novosadskoj firmi "Office House", uhapšeni su zbog sumnje da su udruženi s nekoliko preduzeća proneverom pribavili 20,3 miliona dinara.
Sumnja se da su I. F. i I. K, zajedno sa R. F. koji se već nalazi u pritvoru, prošle godine po prethodnom dogovoru zloupotrebili svoje položaje rukovodilaca i iskoristili poslovnu dokumentaciju više privrednih društava i preduzetničkih radnji, kako bi uz pomoć falsifikovane dokumentacije simulirali poslovne odnose. 
 
Novac uplaćen po osnovu fiktivno isporučene robe i usluga podizali su sa računa i uz zadržavanje provizije od devet odsto u gotovom novcu vraćali uplatiocima. Na taj način, osumnjičeni su sebi i vlasnicima tih privrednih društava koja su uplaćivala novac za fiktivnu robu i usluge pribavili 20.3 miliona dinara.
  • dule

    02.03.2017 09:57
    @dr Arslanagić
    Suština je sledeća: Firma A od firme B preuzme robu i dogovori plaćanje za 180 dana. Za 90 dana proda robu (svu ili nešto). Potom firma A sa firmom C potpiše fiktivni ugovor gde firma C dobije te pare a firma A ništa (robu ili usluge koji nikad ne budu isporučeni). Firma A potom proglasi bankrot. Firma C skine pare sa računa, plati poreze, od preostalog skine sebi 10% provizije i ostatak para u kešu da vlasniku firme A.

    Rezultat: firma B nikad nije naplatila svoju robu.

    Od kad je sveta i veka ovo se smatra lopovlukom i treba da se goni.
  • dr Juris

    02.03.2017 07:46
    dr Arslanagić
    Pomagali su ljudima da podignu pare sa svog računa,a da ne plate porez! To je suština!
    Zbog takvih mi ostali moramo da plaćamo veće poreze, jer budžet mora da se puni.Hapsi. I da plate sav porez što su utajili sa kamatom koju naplaćuje PU.
  • dr Arslanagić

    02.03.2017 07:31
    Hapsi sve
    Još jedno nečuveno krivično delo - pomagali su ljudima da kradu SOPSTVENE PARE! Pri tome očito nisu uplatili proviziju Gde Treba. Hapsi sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika