Veselinu Vukotiću četiri godine zatvora za ranjavanje Lužajića u Petrovaradinu

Viši sud u Novom Sadu osudio je na četiri godine zatvora kontroverznog biznismena Veselina Vukotića (57) zbog nedozvoljenog držanja oružja i nanošenja lakih telesnih povreda Miloradu Lužajiću (35) u kladionici "Pin bet" u Petrovaradinu u septembru 2014. godine.
Veselinu Vukotiću četiri godine zatvora za ranjavanje Lužajića u Petrovaradinu
Foto: 021.rs
Vukotiću je takođe produžen i kućni pritvor. Presuda je prvostepena, pa Vukotićeva odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žale Apelacionom sudu.
 
Portparolka suda Ivana Karapandžić precizirala je da je Vukotiću 2. juna izrečena presuda kojom je oglašen krivim za krivična dela laka telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine. Vukotiću je i produžena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, dodala je Karapandžić.
 
On je u početku bio optužen za pokušaj ubistva Lužajića, koji je međutim tokom postupka tvrdio da na njega nije pucao Vukotić već drugo lice. Lužajić je pogođen u nogu, a sud je delo prekvalifikovao u lake telesne povrede zaključivši da Vukotić nije imao nameru da ga ubije, a kao olakšavajuće okolnosti imao je u vidu njegovo loše zdravstveno stanje i neosuđivanost.
 
Iako je Vukotić negirao krivicu, a Lužajić tvrdio da ga nije on upucao, sud je poklonio veru veštaku koji je na osnovu video-zapisa utvrdio da se radi o njemu.
 
Vukotiću se u novosadskom Višem sudu sudi i zbog ubistva Duška Boškovića u Prčnju 1997. zbog kog Crna Gora već godinama traži njegovo izručenje.
 
U Briselu u novembru treba da mu počne ponovljeno suđenje zbog učešća u ubistvu albanskog aktiviste Envera Hadrija u tom gradu 1990. godine. Ukinutom prvom presudom Vukotić, kao Andrija Drašković i Božidar Spasić, bili su osuđeni na doživotni zatvor zbog ubistva Hadrija.
  • niki

    16.06.2017 14:23
    Sta taj udbas trazi u N.Sadu????
  • :)

    09.06.2017 14:07
    @ Serbus
    Prethodna pretnja smrću nije bitan elemenat k.d ubistva , a samim tim ni ubistva u pokušaju.
    Tako da nisi u pravu .
  • @Serbus

    07.06.2017 20:02
    Gde god da pusas ako ne pogodis vitalne organe, bitne krvne sudove ili kosti onda je to laka telesna povreda...takav pravilnik (oduvek).
    Sansa da te pravosnazno osude za pokusaj ubistva a da pre (lakog) ranjavanja zrtvi nisi pretio smrcu je prakticno nikakva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika