Povređene dve devojke na pešačkom prelazu

Dve 17-ogodišnje devojke povređene su večeras u saobraćajnoj nezgodi na pešačkom prelazu u Veterniku.
Povređene dve devojke na pešačkom prelazu
Foto: 021.rs
Udes se dogodio oko 19.30, na raskrsnici Novosadskog puta i Ulice Sonje Marinković.
 
Hitna pomoć je intervenisala sa dvoje ambulantnih kola. "One su u svesnom stanju prevezene u Dečiju bolnicu, na hirurgiju", rekla je za 021 portparolka Hitne pomoći Mirjana Bursać.
 
Kako je rekao portparol Dečije bolnice Dušan Vuković, N. K. je ugruvana i zabobila je lakše povrede, dok je J.U. zadobila teške povrede. Ima prelom karlice, a sumnja se i na povredu glave.
 
Kako je došlo do nezgode znaće se posle uviđaja, a prema nezvaničnim saznanjima, na devojke je naletela jedna žena vozeći "reno klio", koja nije obratila pažnju na to da se jedno vozilo zaustavilo u susednoj traci da bi ih propustilo preko pešačkog prelaza.
  • Biciklista

    08.06.2017 23:12
    U ovom slučaju znam da je mladić gledao kroz otvoren prozor direktno u nas dvoje na prelazu dok je davao gas i prihvatio rizik da nas povredi ili usmrti. Da li razumete to, gospodine? U jednom trenutku gledao je pravo u oči. To nije slučajnost, greška, propust. To je sirova bahatost i pretnja u saobraćaju za koju treba svakoga ko se tako ponaša izvući iz automobila i vozilo mu ubaciti pod presu uz zabranu da bilo šta što zahteva vozačku dozvolu vozi više ikad, igde. Nije pitanje da li će nekoga ugrobariti, pitanje je kada će.
  • G

    07.06.2017 12:07
    @Biciklista - iz ovog članka gospodine se, vašim kriterijumom, može zaključiti i da je i Reno Klio takođe dovoljan razlog da vozač ne obraća pažnju ni na koga i ni na šta.
  • Observer

    07.06.2017 10:08
    Bahatizam
    Upleo se bahatizam u naše živote ! Nosioci ovog pokreta su nevaspitani, priučeni, često lovarni mediokriteti. Diplome i dozvole dobijaju njima znanim putevima. Kako za BONTON misle da je vrsta bonbona, tako misle da se oko njih okreće ceo svet. Ako ih neko i kazni, brzo plate i Jovo nanovo. Nekada je saobraćajac stajao niže ovakvih prelaza i oduzimao dozvolu, onima, koji se ne zaustave u drugoj traci na prelazu. Ovo je propis, kao i pravilo propuštanja vozila koje ti na neobeleženoj raskrsnici dolazi sa desne strane, Na žalost, bahatizam je prisutan i u drugim segmentima života. PEŠACI; OPREZNO, pa makar vam bilo i zeleno svetlo na prelazu !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika