Obustavljena istraga protiv Šarčevića za ubistvo sestrića vladike Irineja

Više javno tužilaštvo u Subotici obustavilo je istragu protiv Vojislava Šarčevića (22), zvanog Anestezija iz Novog Sada za krivično delo teško ubistvo Mirka Milićevića Hajčara (42), sestrića vladike Irineja Bulovića, saznaje Blic.
Šarčević je uhapšen prošle godine u novembru, u stanu Alena Kurine (27) iz Subotice, zbog sumnje da je 1. jula 2016. godine u večernjim satima u sačekuši ubio Milićevića u blizini njegove kuće u subotičkom naselju Novi grad. Osim što je bio osumnjičen za ubistvo, tereti se i za falsifikovanje isprave.
 
- VJT u Subotici je donelo naredbu kojom je obustavilo istragu koja se vodila protiv Vojislava Šarčevića u delu koji se odnosi na krivično delo teško ubistvo. U odnosu na krivično delo falsifikovanje isprave predmet je ustupljen Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici na nadležno postupanje. OJT ustupljeni su i spisi predmeta VJT zbog sumnje da je Alen Kurina izvršio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela – saopštio je za Blic viši javni tužilac Miroslav Krkelić.
 
Rešenje o obustavi istrage protiv Šarčevića dobio je i advokat Slavko Petrić. - Istraga je obustavljena jer nema dovoljno dokaza za optuženje – kaže Petrić.
 
Javnost je za Alena Kurinu prvi put saznala u oktobru 2015. godine kada je na Paliću, u naselju Aleksandrovi salaši, ubijen Filip Vilotijević (28) iz Novog Sada. Kurina je tada teško ranjen, dok Vilotijević nije preživeo sačekušu.
 
Anestezija je na saslušanju negirao da je ubio Hajčara i tvrdio je, prema nezvaničnim informacijama, da je u vreme ubistva bio kod tetke, teče i njihove dece u Novom Sadu i da se toga seća jer je te noći uhapšen njegov prijatelj Stefan Vilotijević, koji je takođe bio jedan od osumnjičenih za ubistvo Milićevića, preduzetnika iz Subotice.
 
Za Šarčevićem je 2012. godine bila raspisana poternica Višeg suda u Novom Sadu jer je izbegavao odlazak na odsluženje kazne zbog pokušaja ubistva Roberta Maka, sina tužioca kojeg je nožem uboo u grudi. Mirko Milićević je u noći ubistva iz pravca centra Subotice vozio motor ka naselju Novi grad i u blizini kuće zazvonio mu je mobilni telefon. Čim se javio na telefon, ubica je počeo da puca iz vatrenog oružja. Milićević je uspeo da siđe sa motora i dao se u beg, ali je na njega ispanjeno još smrtonosnih metaka nakon čega je pao na beton i preminuo.
  • Anoniman

    27.06.2017 16:34
    @Ali
    Nije mu niko "faca". Isao sam sa njim u osnovnu skolu. Vazio je za jednog od boljih ucenika u razredu, najbolji fudbaler u skoli, iz pobozne i dobre porodice.
  • Ali

    23.06.2017 11:52
    kad
    Ali kad vidite čija su deca, rođaci, sestrići.......povezani sa kriminalom (i od njegove ruke stradali) nije ni čudo što nam je ovakva država.
    Garant je i od ovog Anestezije (kakav nadimak) neko u familiji, "faca".
  • Nervirach

    19.06.2017 09:21
    Raspustite sud. Ne sluzi nicemu. Samo rashode imamo sa njima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika