Optužnica protiv Sime Strahote za ubistvo ispred "Moje kafanice"

Novosadsko Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Stevana Josića (34) zvanog Sima Strahota, zbog sumnje da je počinio dvostruko ubistvo.
Optužnica protiv Sime Strahote za ubistvo ispred "Moje kafanice"
Foto: 021.rs

Josić se tereti da je, 21. decembra 2016. godine, ispred lokala "Moja kafanica", ubio Dragana Jovanovića Gidru (26), nekadašnjeg vođu navijača grupe "G3" i pilota Daria Roklicera (29).

Optužnica je podignuta i protiv Miroslava Knežića zvanog Kimi (32) koji se tereti da je pomogao Josiću posle počinjenog krivičnog dela i za nedozvoljeno držanje oružja.

Za učestvovanje u tuči koja je prethodila dvostrukom ubistvu ispred lokala u Ulici Vojvođanskih brigada, terete se trojica Novosađana koji su radili kao obezbeđenje u lokalu, koji su bili u društvu sa dvojicom ubijenih.

  • Carls Tejlor

    21.06.2017 20:24
    Javna tajna je da su neki od njih panduri. MUP vesto zataskao sve.
  • /

    21.06.2017 14:43
    /
    smanjite im zbog ucinjenog dobrog dela po zajednicu
  • Б.

    21.06.2017 14:43
    @Q
    Није исто.
    Наиме, Кривичним закоником није инкриминисана свака туча као кривично дело из члана 123 КЗ „Учествовање у тучи".
    До тог дела ће доћи само уколико је наступио „објективни услов инкримимације" односно ако је неко у оквиру туче изгубио живот или био тешко телесно повређен у супротном ће бити реч о прекршају или неком другом кривичним делом нпр лаке телесне повреде, јер није исто кад потуку два човека и један има само пар подлива а није исто кад се потуку пар младића па једбом разбијен нос, а другом сломљена нога.
    Код учионица овог кривичног не сме да постоји кривица (нити умишљај нити нехат) у односу на убиство нити у односу на тешку телесну повреду јер ће онда одговарати за то друго дело а не за ово.
    Сликовито, за Симу Страхота тужилац на основу прикупљених доказа сматра да је хтео да убије Гидру, а за остале сматра да нису то хтели али пошто су учествовали у тучи морају бити гоњени јер је то забрањено.
    Исто тако, Чоловић који се тукао на страни Гидре сигурно није хтео да убије Гидру (Зашто би?) па нема смисла њега оптужити за убиство али не може да буде некажњен јер је учествовао у тучи под свим тим околностима.
    Наравно суд никада није везан тиме како је дело правно квалификовано у оптужници, суд је везан само чињеничним стањем у оптужници.
    Што значи да ако докази укажу на то да су и они криви за Гидрино убиство, суд може по претходно измењеној оптужници на главном претресу да их осуди за убиство а не за учествовање у тучи

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika