Uhapšeno još pet osoba zbog umešanosti u ubistvo Jovanovića i Roklicera

Pet osoba je uhapšeno zbog sumnje da su učestvovali u tuči u kojoj su nastradali Dragan Jovanović zvani Gidra i Dario Roklicer.
Među uhapšenima su i trojica Novosađana V. K. (33), P. R. (34) i M. N. (41) koji su radili kao obezbeđenje lokala "Moja kafanica" ispred kojeg je izbila tuča. Uhapšeni su još i Beograđanin A. Č. (32) i B. Č. (26) iz Sremske Mitrovice koji su bili u društvu sa ubijenima.
 
Njima je određeno zadržavanje od 48 sati, a biće dovedeni na saslušanje pred Višim javnim tužiocem.
 
Podsetimo, u sredu 21. decembra oko 4.30 časova izbila je tuča u kojoj su na smrt pretučeni bivši vođa navijača Vojvodine Dragan Jovanović Gidra (26) i Dario Roklicer (29). Više o tome OVDE.
 
Policija je istog dana uhapsila 34-godišnjeg Stevana Josića zvanog Sima Strahota, koji je takođe radio kao obezbeđenje u pomenutom lokalu. On se tereti da je Jovanovića i Roklicera usmrtio metalnom šipkom.
 
Sa njim je tada uhapšen i 32-godišnji Miroslav K. zbog sumnje da je pomogao Josiću posle ubistva. Sumnja se da ga je on vozio svojim automobilom i krio u svom stanu, u kome je policija, pretresom, pronašla 30 metaka za automatsku pušku. I on je radnik obezbeđenja. 
 
Do današnjeg hapšenja bilo je privedeno 15 osoba, međutim mediji su javili da je većina puštena na slobodu, a da je osumnjičen samo Josić. Osim toga, prijatelji Jovanovića i Roklicera sumnjaju u policijske izveštaje, o čemu više OVDE.
 
Ovo je još jedno u nizu ubistava čiji motivi nisu razjašnjeni do kraja, a dovode se u vezu sa borbom za tržište droge. Više o toj temi možete pročitati u tekstu "Hronologija borbe huligana za novosadsko tržište droge",
  • Tino

    25.12.2016 16:56
    Pravda ?
    Oce li odgovarati vlasnik lokala jer je njegov radnik ubio dvoje ljudi ? Ako je za kontrast majstor dobio robiju onda I ovde mora pravosudje da reaguje ako sme ???
  • Šamlov

    25.12.2016 14:13
    pozdrav Danskoj
    a sada ste se setili da ima još pet kandidata,šta je sa oružijem koje se švercuje za Šiptare ćuti se i niko ništa ne priča ,pa ste sad gospodo našli da sprovodite zakon i skrećete pažnju narodu,gospodin penzioner javno govori da ima 7 stanov i 2 poslovne zgrade i teško živi jadničak ,kriminalci odavno poznati policiji su na slobodi sa nemam pojma koliko keivičnih dela,žandarmerija čuva kafiće i mlati pištoljima po istim,,,...Novi Sad biće proglašen gradom kulture .........nemam komentara što se kulture tiče ,gradonačelnik za odredjeni iznos novca koji je zloupotrebio plaća kaznu od 80.000 dinara političari zajedno sa premijerom pričaju kako će u Srbiji biti bolje ....u Srbiji nije dobro već 25 godina...ovako...u Srbiji nikad neće biti dobro,obavljena je trenzicija u smislu ...ekstremno bogati i ekstremno siromašni,srednjeg staleža nema,Srbija balkanska Kolumbija......zemlja koja nije zdrava za život....nažalost.....i poznato ono ne daj bože da se srbi slože
  • Dostojevska

    25.12.2016 11:37
    @jo
    Država u pokušaju = banana država.
    Pomenuti lokal vezuje se za vladajuću partiju tako da u tom slučaju nema ko da reaguje, može im se kako hoće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika