Hronologija borbe huligana za novosadsko tržište droge

U Novom Sadu već nekoliko godina traje sukob između nekoliko narko grupa, koje se kriju iza navijačkih znamenja.

Ove grupe se kriju uglavnom iza šalova Vojvodine, Crvene zvezde, Partizana i niželigaša Novog Sada. Zajedničko im je da ne prezaju da oružje potegnu i na javnim mestima, pored škola, vrtića, u autobusima,...

Njihov sukob je Novi Sad doveo do konstantnog prvog mesta na stranicama crne hronike, a dopunjuju ih često i drugi kriminalni obračuni. Naime, u vojvođanskoj prestonici našli su se i pripadnici crnogorskih klanova koji već duže vreme ratuju.

Poslednje dvostruko ubistvo koje se 21. decembra dogodilo u u blizini Spensa je samo jedno u nizu ubistava koja su se dogodila proteklih godina, a koja se dovode u vezu sa članovima navijačkih grupa koji su ujedno pripadnici narko-klanova.

021.rs podseća na samo neke od incidenata koje su izazvale kriminalne grupe ili osobe koje se vezuju za tzv. "navijače" u poslednje dve godine.
 
2016

- 15. decembar - Nekoliko navijača Crvene zvezde pretučeno je oko 23 časa na autoputu kod Novih Banovaca, a njihov kombi, kojim su se vraćali sa utakmice, zapaljen je i potpuno je izgoreo. Za napad su osumnjičeni još neidentifikovani navijači Partizana iz Novog Sada.

- 13. decembar - Stevan Agbaba (33) iz Sremskih Karlovaca, osumnjičen da je 7. septembra na Grbavici pokušao da ubije danas na smrt pretučenog Dragana Jovanovića Gidru (26), predao se policiji, da bi samo dan kasnije nakon saslušanja u tužilaštvu bio pušten na slobodu.

- 25. novembar - Policija je privela kriminalnu grupu iz Vojvodine, koja se sumnjiči i za ubistvo Mirka Milićevića u Subotici.

- 19. septembar - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da je broj krivičnih dela u Novom Sadu opao za 37 odsto u poslednje dve godine.

- 7. septembar - U Ulici Miše Dimitrijevića na Grbavici pucano na nekadašnjeg vođu navijača FK Vojvodina Dragana Jovanovića Gidru. Policija je tada podnela prijavu i protiv Jovanovića zbog posedovanja narkotika i neovlašćenog držanja oružja. Policija i dalje traga za svim učesnicima ove pucnjave.

- 23. avgust - Pucnjava kod Novosadskog sajma, bez povređenih. Brzom intervencijom policije sprečen je dalji obračun.

- 9. jul - U pucnjavi na Limanu II ranjeni su A.N. (30) i U.J. (28), a kao osumnjičeni identifikovan je 30-godišnji Novosađanin. Nije poznato da li je uhapšen do danas.

- 2. jul - U Subotici je ubijen Mirko Milićević. Ovo ubistvo policija smatra osvetom za ubistvo Filipa Vilotijevićeva, a među osumnjičenima je bio i njegov rođeni brat Stefan Vilotijević. Tužilaštvo je u međuvremenu odustalo od optužnice zbog nedostatka dokaza.

- 27. jun - Dragan Jovanović Gidra (26) ranjen u nogu na Štandu. Prvobitno se pojavila informacija da je ranjen u unakrsnoj vatri, ali je kasnije navodno utvrđeno da je sam sebe ranio.  

- 25. mart - Na ponovljenom suđenju Vukašin Cmiljanić (23) osuđen na sedam godina zatvora zbog pucnjave u aprilu 2013. godine, kada je od zalutalog metka ubijena Tamara Radulović (29), dok je postupak protiv Filipa Vilotijevića obustavljen pošto je u međuvremenu ubijen.

- 21. januar - Uhapšen je Milivoje Vučković (19) zbog sumnje da je 18. septembra 2015. ubio Aleksandra Roganovića Švabu (21), jednog od vođa navijača Crvene zvezde sa Novog naselja. Za drugim osumnjičenim Jovanom Perišićem (20) zvanim Perke policija i dalje traga.


2015

- 2. oktobar - Na Paliću je ubijen Filip Vilotijević (27), koji je bio u kolima sa Alenom Kurinom (26) iz Subotice.

- 18. septembar - U Veterniku je ubijen Aleksandar Roganović zvani Švaba (21), jedan od vođa navijača Crvene Zvezde sa Novog naselja.

- 14. jun - Pucnjava u Ulici Vojvode Mišića u kojoj je ranjen Nikola S. (23)

- 6. maj - Na Limanu su uhapšeni Dušan Ž. (22) iz Novog Sada i Branko Š. (23) iz Veternika, pripadnici navijačko-huliganske grupe, a policija ih je sprečila u nameri da se obračunaju sa protivnicima. Pored pištolja, kod njih su pronađeni nož i desetak grama heroina.

- 2. mart - Vukašin Cmiljanić (22) i Filip Vilotijević osuđeni su zbog pucnjave aprila 2013. godine u kojoj je ubijena Tamara Radulović (29) u klubu "Džast vanila" na Adi Ciganliji 2011. godine.

- 13. februar - Kod Uspenske crkve privedeni su Stefan Zagorac (20), Aleksandar Roganović (21) i Dragoljub Popović (21) zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

- 3. februar - Pucnjava u Turgenjevoj ulici u kojoj je ranjen S. J. (24).

Još početkom 2014. godine se pisalo o većini ovih mladića koji su učesnici mnogih obračuna u Novom Sadu poslednjih godina. Podsetimo, jutros oko 4:30h ubijeni su, odnosno na smrt pretučeni Dragan Jovanović Gidra (26) i Dario Roklicer ispred bircuza "Moja kafanica" koji se nalazi prekoputa Spensa, kod nekadašnje "Velike pečurke".

  • Malena

    29.12.2016 14:30
    Pokolj
    Samo nek se dileri pustaju na slobodu i njihove tetke i kumovi rade u sudu itd da im sredjuju preko veze slobodu pa nek snose sad posledice ubistva rodjaka itd pare cine cuda zar ne imas pare imas veze imas swe al zivot ne SVAKA CAST SUDIJAMA RODBINI NA PUSTANJE SLOBODI OLOSIMA ... Al kad tad oni odu na dno sto misle da im niko nista ne moze posto imaju veze i sta sad ?Zbog tih veza su tri metra ispod zemlje super ... nek se mafija medjusobno ubija sta me briga nece oni dugo jos
  • Goran

    22.12.2016 16:08
    komentar
    ..bravo za Miliciju! ...a Lazino Tele je otvorila odlicna ekipa koja je razradila London, ali ih gazda isterao dizanjem kirije, pa presli preko. Tada su u ulici radili Marta, Royal (danas Kucamala) i Dorijan Grej.
    ...that was a days my friend
  • Vlada

    22.12.2016 09:43
    @evgenije
    Da budemo fer, Lazino Tele je dobilo ime 7-8 godina pre ostalih, a i dan-danas je ostalo relativno normalno mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika