Za dvostruko ubistvo osumnjičen samo Sima Strahota, prijatelji sumnjaju u policijski izveštaj

Na Gradskom groblju u Novom Sadu danas će biti sahranjen pilot Dario Roklicer (29), a sutra nekadašnji vođa navijača FK Vojvodine Dragan Jovanović zvani Gidra (26).

Za njihovo ubistvo koje se dogodilo u sredu ujutru ispred "Moje kafanice" u Vojvođanskih brigada, nakon tuče sa obezbeđenjem lokala, posle tri dana istrage i privođenja 15 osoba osumnjičen je samo radnik obezbeđenja Stevan Josić (34) zvani Sima Strahota.

Mediji prenose da je policija nakon saslušanja svih učesnika tuče predložila pritvor za većinu, ali je tužilaštvo imalo drugačiji stav i svi su pušteni na slobodu.

Sada se čeka na odluku tužilaštva da li će protiv nekog biti podneta još neka prijava. Pored Josića, koji se na saslušanju nakon kojeg je poslat u pritvor branio ćutanjem, jedino je pritvoren njegov prijatelj Miroslav Knežević zvani Kimi (32) iz Novog Sada, koji se sumnjiči za prikrivanje osumnjičenog, kao i nelegalno posedovanje oružja.

Kako je došlo do sukoba u "Mojoj kafanici", još nije sigurno i postoji nekoliko verzija.

Izvesno je da su se Roklicer i Jovanović, koji su tu došli sa dvoje prijatelja i jednom devojkom, sukobili sa obezbeđenjem i da je nakon tuče u objektu, sukob nastavljen ispred na ulici kada je, kako se sumnja, Josić obojicu prebio na smrt metalnom palicom. Prema informacijma iz istrage, policija ispituje i da li je i povod za sukob to što je među radnicima obezbeđenja lokala bio i jedan mladić kojeg je Jovanović ranio 2008. godine u nogu kao tadašnjeg radnika obezbeđenja diskoteke "Akvarijus".

Begradska štampa prenosi i izjavu sestre ubijenog Jovanovića, ne navodeći njeno ime, kao i anonimne izjave pokojnikovih prijatelja, koji smatraju da policija prikriva podatak da su u premlaćivanju učestvovali i ostali radnici obezbeđenja među kojima ima i pripadnika interventne brigade policije.

Oni pričaju da je tuča iz nepoznatih razloga počela između Roklicera i Josića, a da je Jovanović koji je bio na štakama i sa šipkama u nozi i ruci, što je posledica ranijeg ranjavanja, pokušao da odbrani priajtelja. Tada su ih pretukli radnici obezbeđenja, među kojima navodno ima i aktivnih policajaca koji ovde rade privatno.

Podsetimo da je Jovanović poznat kao počinilac niza krivičnih dela zbog čega ima na desetine krivičnih prijava, dok je Roklicer, prema podacima policije, osuđivan samo zbog krađe.

  • Mastodont

    29.12.2016 14:51
    @RIZBO

    I reci ekipi obavezno da uzme Jupolove boje, to trpi i kišu, i kad se šora po muralu, a lako je i prekrečiti te kad sledeći gekne.
  • RIZBO

    29.12.2016 13:22
    @ Mastodont
    dečko ala si ti bolestan! Tebi mora da je pakao, to malo mozga slabo da te bilo čemu služi, a disfunkionalnost svega te čini potpuno isfrustriranim, u sukobu sa svima, pa i sa tim tvojim fikusom koji ti je jedini prijatelj!
  • Mastodont

    29.12.2016 12:46
    @RIZBO

    Ala se stislo navijačko prkno, stižu dugovi na naplatu.

    A znali smo da ste pi*kice čim za gusti, ali kasno je da kukaš, smeškaćeš se i ti sa fasade uskoro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika