Marko Markuš ubijen ispred hotela Sajam

Ispred hotela "Sajam", u petak uveče, oko 21.30, ubijen je Marko Markuš (29), sin bivšeg šefa interventne jedinice i odavno poznat pravosudnim i organima reda.
Prema saznanjima 021, na njega je pucano u klasičnoj sačekuši dok se peške vraćao s fudbala. Rafalna paljba je usledila neposredno pre nego što će ući u automobil koji je vozio, a napadač je ispalio nekoliko hitaca iz "škorpiona".
 
Pogodio ga je sa sedam metaka. Marko je prevezen privatnim kolima u Urgentni centar gde je podlegao povredama uprkos više pokušaja reanimacije.
 
Markuš je često bio u centru sukoba različitih klanova, pa postoje opcije da je posredi osveta zbog nekih ranijih sukoba.
 
U sukobu sa zakonom
 
Zbog nanošenja teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je kasnije u bolnici preminuo od posledica povreda, Markuš je odležao pet godina robije, a iz zatvora je izašao u martu ove godine.
 
Njega je i 2014. novosadski Viši sud prvostepenom presudom osudio na pet godina zatvora, jer je nožem pokušao da ubije Slobodana Milutinovića Snajpera na Petrovaradinskoj tvrđavi, ali je kasnije oslobođen za to delo.
 
Inače, narednog utorka, 28.novembra trebalo je da mu počne suđenje za incident koji se dogodio 2014. godine u Ulici Laze Talečkog kad je ranjen policajac Dalibor Bogdanović i za to delo mu je bila ponuđena nagodba koju je navodno prihvatio.
 
Marko Markuš je još 2006. bio osuđen zbog napada na policajca, optužen je bio za ranjavanje dvojice mladića u "Crvenoj kafani" iste godine, takođe je bio optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba "Kili" u decembru 2007, bio je osumnjičen u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva Miće Nikolića Sarme 2008. godine, itd.

Komentari 108

  • jbt

    29.11.2017 14:46
    koliko
    Koliko ja znam u našem Zakonu postoji povraćaj, gde se kriminalci daleko strože kažnjavaju od prvobitno izdržane kazne, šta se tu dešava?Za sve što je osuđen on bi trebao da leži 40 godina, a sad leži pod zemljom.
  • /

    27.11.2017 16:26
    /
    pitam se pitam.
    ko li je tek stajao iza njegovog oca pa im sve to odobravao i klinca zavrbovao u organizovaniji kriminal?
  • Alex

    27.11.2017 09:52
    Боже, Боже...
    Какви смо то људи постали?! Какви су то коментари: нека се сви поубијају,...тако им и треба,...ништа боље и не заслужују...!? Па да ли ико жали за једним младим животом, нечијим сином, нека мајка је изгубила своје дете! Тргните се, бре, људи! Ако нам је већ држава отишла дођавола не морамо и сви ми, сачувајте барем мало душе!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika