Vlasnik muzičke kompanije iz Sremske Kamenice uhapšen zbog utaje poreza

Vlasnik muzičke kompanije iz Sremske Kamenice uhapšen je zbog sumnje da je utajio porez u ukupnom iznosu od 7,5 miliona dinara, saopstila je danas Poreska uprava.
Vlasnik muzičke kompanije iz Sremske Kamenice uhapšen zbog utaje poreza
Foto: Pixabay
Osumnjičeni, čiji inicijali nisu navedeni, tereti se za utaju poreza i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.
 
U saopštenju se precizira da se vlasnik muzičke kompanije sumnjiči da je od marta 2016. do marta 2018. godine podigao gotovinu u iznosu od 7.524.547 dinara koju je zadržao za lične potrebe, a taj prihod nije prikazao u poreskom bilansu. Na taj način, umanjio je oporezivu dobit za 2016. i 2017. godinu i izbegao utvrđivanje i plaćanje poreza na prihode od samostalne delatnosti, kao i doprinose za socijalno osiguranje u iznosu od 2.860.781 dinara.
 
Takođe, u podnetoj PDV prijavi iskazao je poreski kredit u iznosu od 4.608.492 dinara sa neistinitim podacima o prethodnom PDV-u koji je iskoristio za neosnovani odbitak od dugovanog poreza i na taj način je izvršio krivično delo neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, navodi se u saopštenju.
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.
  • Nele

    03.08.2018 17:04
    SK
    Kakva ima muzicka kompanija u Kamenici?!
  • Muzikant

    03.08.2018 08:42
    Nisam za robijanje u ovakvim slučajevima.
    Utajio porez, pa još da bude u zatvoru o državnom trošku.
    Koliko si utajio x 2, toliko sad da uplatiš u budžet. Ako nemaš, rasprodamo ti svu imovinu. Ako nemaš ništa na svom imenu, neko tvoj ima, pa prodaćemo to. Buhahaha
  • /

    03.08.2018 07:54
    /
    Pre ce biti da nije platio clanarinu.

    A ta clanqrina se rodoljubima ne placa u dinarima, rubljama i juanima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika