FOTO: Još jedan požar u okolini Novog Sada, gori trska kod Sremskih Karlovaca

Trska i drugo sitno rastinje od sinoć gori na pretežno močvarnom području pored Dunava kod Sremskih Karlovaca.
FOTO: Još jedan požar u okolini Novog Sada, gori trska kod Sremskih Karlovaca
Foto: 021.rs

Kako su za 021.rs potvrdili u Vatrogasnoj brigadi, vatrogasci su celu noć bili angažovani na gašenju požara, a akcija će trajati još satima. Za sada nema podataka o pričinjenoj šteti, ali se pretpostavlja da neće biti velika, jer se uglavnom radi o nenaseljenom području.

Kažimo i da je dim vidljiv i iz Novog Sada, a fotografije vozača koji su prolazili putem Sremski Karlovci - Novi Sad pokazuju intenzitet požara koji je zahvatio stotine kvadratnih metara.

Dodajmo da je ovo samo jedan od brojnih požara koji su u poslednje vreme goreli kod Novog Sada. Naime, uprkos stalnim upozorenjima, zemljoradnici pale ostatke žitarica i rastinje na svojim njivama, a država nema mehanizme da ih u tome spreči. Opširnije u našem tekstu OVDE.

 
  • Jelica

    19.03.2019 20:56
    Svako pali gde i sta hoce
    Nista cudno sto izbijaju pozari kad svako pali gde i sta hoce,spaljuju bastenski otpad po svim delovima grada bez ikakve svesti i posledica,u fazonu MOZE MI SE,o cemu dalje pricati!Lepo nek krenu nadlezni po terenu i na licu mesta kaznjavaju,jer ovi piromani cak slibodno na ocigled svih pale i stoje pored vatre i dima i ne mare ni za cija upozorenja.Kakvu stetu nanose ostalima koji svakodnevno udisemo smrad i danima ne mozemo otvarati prozore to nikog ne interesuje.Zadjite malo medju ulicama u Petrovaradinu,Karlovcina,nesavesnih primitivaca koliko hocete.Uredite sistem vise kroz novcano kaznjavanje primitivne zatucane stoke!
  • Мад Фок Ћ-2000

    19.03.2019 11:34
    Пиромани
    Сунце ти жарко, окружени смо пироманима!
  • karlovčan

    19.03.2019 09:44
    nisu zemljoradnici zapalili
    KAKO JE TO MOGUĆE??? da svake godine neko pali specijalni rezervat prirode Petrovadinski rit, a u široj okolini lete ostaci spaljene trske. Neko zarađuje na prodaji trske, a Vojvodina šume ništa ne preduzimaju....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika