Boća pre eksplozije bombe svedočio na sudu o svom prethodnom ranjavanju

Dalibor Bogdanović zvani Boća (42), koji je u petak uveče na Novoj Detelinari teško ranjen nakon podmetanja bombe pod automobil, samo nekoliko sati ranije pred sudom je svedočio o svom ranjavanju u centru grada 2014. godine.
Boća pre eksplozije bombe svedočio na sudu o svom prethodnom ranjavanju
Foto: 021.rs

Ranjeni Bogdanović poznat je pravosudnim organima već godinama zbog bliskih veza sa osobama iz kriminalih struktura, zbog čega je svojevremeno i izbačen iz policije, nakon što je prvo prebačen iz interventne jedinice na administrativne poslove. U ranijem periodu je, prema navodima medija, radio i kao lični telohranitelj Nenada Čanka, lidera LSV-a, a bio je i komesar za bezbednost FK Vojvodina.

Njemu se trenutno sudi po optužnici za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 22. maja 2017. godine u ulici Kornelija Stankovića, samo nekoliko stotina metara od Ilije Birčanina gde je u petak eksplodirala bomba ispod njegovog automobila. Pored Bogdanovića, za otmicu su osumnjičeni i Goran Kovačević zvani Goranac (46), Nenad Stević (41), Vladica Rakić (38) i Božidar Bosnić (53).

Oni su tvrdili da su Cvijetićevo "građansko hapšenje" izveli kako bi ga predali policiji. Sumnjali su da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017. Nastavak suđenja zakazan je za 16. i 27. maj.

Povređeni Bogdanović se pred sudom pojavljuje i zbog ranjavanja 3. oktobra 2014. u Ulici Laze Telečkog. Za njegovo ranjavanje osumnjičen je Jovan Kecman zvani Coja (39) povezan sa navijačkom grupom FK "Novi Sad", a u petak pre podne je u Višem sudu održano suđenje.

Na suđenju je Kecman, koji je bio u bekstvu do maja prošle godine, negirao da je pucao u Bogdanovića. On je rekao da je u lokalu video Bogdanovića u društvu sada pokojnog Marka Markuša sa ocem Zoranom Markušem.

- Markuša I Boću znam iz priča po gradu, lično ih nisam znao. Nije tačno da sam se raspravljao sa Markom Markušem oko muzike. Nisam video ni tuču, niti ko je pucao. Da se ja sumnjičim saznao sam iz medija, jer sam posle tog događaja, umesto u svoj stan na Novom naselju, gde mi se nalazi i kafić, otišao kod babe na Detelinari. Od nje sam otišao za Nemačku - ispričao je Kecman iznoseći odbranu.

Bogdanović je na sudu rekao da Kecmana vidi prvi put.

- Ne znam ko je pucao na mene. Niti mogu da pretpostavim zašto bi neko pucao u mene. Ne mogu ni da opišem lice koje je pucalo u mene. Ne sećam se ni boje kose, ni visine, čini mi se samo da je imao tamniji duks ili jaknu. Više sam gledao u pištolj, nego u to lice - rekao je Bogdanović.

Prema navodima iz istrage i optužnice, Bogdanovićevom ranjavanju prethodila je svađa i potom tuča pokojnog Marka Markuša sa Kecmanom, a tokom suđenja mnogi svedoci su naglo promenili iskaze ili odjednom zaboravili šta su videli te večeri. Optuženi Kecman je uhapšen u Nemačkoj po poternici, a policija ga je sumnjičila i za učešće u ubistvu Nenada i Jasmine Opačić 28. februara 2015. godine.

  • Sloba53

    14.05.2019 06:11
    Sablja
    Da koštunjavi nije sprečio Sablju ovoga bi bilo manje. Inače ovome je i otac bio sličan policajac.
  • Blajv

    13.05.2019 22:06
    @021

    A u Smrdiji kad si ubica pre postaneš ministar zdravlja.
  • Boss

    12.05.2019 08:49
    Sudija
    Verovatno se pogresno izrazio na sudjenju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika