Pretučen jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona", prebačen na Kliniku za neurohirurgiju

Jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta Dejan Bagarić, napadnut je u subotu uveče u Univerzitetskom kampusu i teško pretučen.
Pretučen jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona", prebačen na Kliniku za neurohirurgiju
Foto: 021.rs
Kako 021 saznaje u Kliničkom centru Vojvodine, on je u toku noći primljen sa tupim povredama glave i lica, prelomom kostiju nosa, i kliničkim znacima potresa mozga. "Nakon blagovremeno sprovedene dijagnostike, primljen je na Kliniku za neurohirurgiju radi sprovođenja daljih mera lečenja i monitoring", navode u KCV.
 
Kako su saopštili organizatori protesta "Jedan od pet miliona", Bagarića su napali njemu nepoznati ljudi, nedaleko od studentskog restorana, oborili ga na asfalt i zadali mu više udaraca, neposredno posle završetka sinoćnjeg protesta u Novom Sadu. 
 
On je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra sa brojnim podlivima i povredama od udaraca po glavi i telu, gde mu je ukazana lekarska pomoć i gde je ostao preko noći, kako bi lekari pratili njegovo zdravstveno stanje.
 
Organizatori zahtevaju od novosadske policije i tužilaštva da u najkraćem roku identifikuju, uhapse i izvedu na sud sve napadače na Dejana Bagarića. "Imajući u vidu sve okolnosti pod kojim se dogodio mučki napad na mladića koji na svim protestima nosi bedž sa likom ubijenog premijera Zorana Đinđića, više nego osnovana je pretpostavka da je Bagarić napadnut zbog svojih političkih aktivnosti", navodi se u saopštenju.
 
Ovaj napad je, kako dodaju, treći slučaj u kojem su mete napada bili mladi ljudi koji učestvuju u organizaciji protesta u Novom Sadu, a samo dan ranije, takođe u novosadskom Univerzitetskom kampusu, pretučena su dvojica studenata i aktivista organizacije "Krov nad glavom", o čemu više OVDE.
 
"Teško je poverovati u to da je takva serija napada puka slučajnost i da nije reč o pokušaju vladajućeg režima da golim nasiljem razbije proteste", dodaje se u saopštenju. 
 
U znak solidarnosti, predstavnici inicijative "Jedan od pet miliona" i ZA "Krov nad glavom" okupili su se sinoć ispred Kliničkog centra, kako bi dali podršku kolegi. Oni su najavili "Protest protiv prebijanja studenata" za utorak, 11. jun, kod fontane ispred Pravnog fakulteta.
  • /

    12.06.2019 09:04
    /
    Ocekujte neocekivano.
  • /

    11.06.2019 20:38
    /
    nemojte ocekivati ni da ce oni studenti koji kupuju diplome hteti da menjaju sistem
  • Vasa

    11.06.2019 12:38
    Sve je namešteno
    Osuđujem napad ali zapitajte se malo kako student organizator ovih protesta koje sve vreme finansiraju zapadne sile. Suviše naivno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika