Napadač na Vujića zadržan u pritvoru, aktivista se nada da će pravosuđe profunkcionisati

Dvadesetdvogodišnjem I. R. određeno je zadržavanje u trajanju do 48 časova radi saslušanja jer je osumnjičen za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda aktivisti Milanu Vujiću, kaže za 021 osnovni javni tužilac Dejan Rakonić.
Napadač na Vujića zadržan u pritvoru, aktivista se nada da će pravosuđe profunkcionisati
Foto: 021.rs
Osumnjičeni će u navedenom roku biti sproveden u službene prostorije Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu radi saslušanja, dodaje tužilac za naš portal.
 
Prethodno je policija najavila podnošenje krivične prijave protiv njega.
 
Ovog Novosađanina je, kao napadača, identifikovao i sam Vujić nakon napada na Bulevaru Evrope, 9. avgusta, kad je zbog povreda glave završio u Urgentnom centru, a potom i na operaciji.
 
Milan Vujić uspešno je operisan u utorak i oseća se dobro. 
 
Ovaj student i aktivista napadnut je zbog, kako kaže, mišljenja koje je izneo na Tviteru, a kao napadača identifikovao je svog poznanika iz škole, koji se našao uvređenim stavovima na internetu.
 
Otac aktiviste Milenko Vujić rekao je za 021 da je napadač član stranke Istina, koja je ušla u Skupštinu Novog Sada i koja je demantovala da ima bilo kakve veze sa napadom na Milana Vujića.
 
Vujić: Očekujem da sistem funkcioniše u korist građana
 
Na konstataciju 021 da postoje slučajevi napada na aktiviste koji nisu rešeni u korist žrtava, Milan Vujić kaže da jedino očekuje da se nadležni bave svojim poslom i da ceo sistem profunkcioniše u korist građana.
 
"Nadam se da će pravosuđe, kompletno, konačno jednom početi da funkcioniše i ništa drugo nam ni ne treba. Kad bi svi nadležni u ovom sistemu radili svoj posao, svi bismo mirno spavali i živeli", navodi Vujić.
 
On, inače, protekla dva dana putem društvenih mreža dobija preteće i podrugljive poruke u kojima se proslavlja napad na njega.
  • Miran Ivkovic

    13.08.2020 15:20
    Crikvenicka ulica 32
    Zapamtite advokati instruiraju nasilnike i kriminalce da se izvlace. Oni nisu studirali pravo da to rade nisu dali zakletvu jurista da ce to da rade. U normalnim zemljama takve kriminalce odbijaju svi advokati da brane posebno pedofile i slicne droger dilere. Kod nas imamo brdo fol advokata koji sisaju na taj nacin i sudovi pustaju ovakve nasilnike zato je toliko nasilja na ulicama.
  • Stanoje

    13.08.2020 13:06
    Svi mi očekujemo da sistem a pogotovo pravosudje funkcioniše u interesu gradjana, ali naźalost to nije slučaj u Srbiji. Jedino ako si član SNS-a onda si bezbedan.
  • Smeh i sala

    13.08.2020 12:43
    Srbija i pravosudje ... hahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika