Advokat muškarca brutalno prebijenog u Novom Sadu: Kontić imao zavedenu krivičnu prijavu kad je otišao u tužilaštvo

Advokat Miloš Paligorić koji zastupa M. M. (28) prebijenog 24. avgusta ispred kladionice u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, izjavio je da je osumnjičeni za pokušaj ubistva Ivan Kontić već šest dana imao zavedenu krivičnu prijavu kada je otišao u Više tužilaštvo u tom gradu.
Paligorić je za list "Danas" potvrdio da je prijavu podneo 2. septembra i tada naveo imena osumnjičenog za prebijanje njegovog klijenta.
 
Kontić je boravio u prostorijama novosadskog osnovnog tužilaštva 8. septembra kada je već pokrenuta istraga. Za 021.rs su u Osnovnom javnom tužilaštvu rekli da je Kontić bio u prostorijama kako bi regulisao oportunitet zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz 2018. godine u Sremskim Karlovcima i da tada još nije bio identifikovan kao počinilac krivičnog dela od 24. avgusta.  
 
"Kada se sklapa sporazum o oportunitetu, zamenik tužioca proverava da li je osoba bila ranije osuđivana, kao i da li je prema njoj već primenjeno načelo oportuniteta. On ne proverava da li je u tom trenutku ta osoba obuhvaćena nekom istragom. Zamenik to nije mogao da zna, tim pre što je krivična prijava podneta Višem tužilaštvu", naveo je sagovornik lista "Danas".
 
Dodao je da u toj zgradi, u kojoj su, između ostalog, smeštena oba tužilaštva, nije praksa da se prilikom ulaza kontrolišu lične karte.
 
"Na ulazu se ne kontrolišu lična dokumenta. Uglavnom se postavi pitanje koji je razlog posete, pa se, ukoliko neko želi da ide u deo zgrade u kojem se nalaze kabineti sudija i tužilaca, telefonskim pozivom proverava da li ta osoba ima zakazano. Niko ne kontroliše na ulazu da li je neko osumnjičen u nekoj istrazi", rekao je on.
 
Podsetimo da je Ivan Kontić u bekstvu, a da je u utorak uveće dvojici osumnjičenih za pomaganje određen pritvor do 30 dana. 
 
Inače, Kontiću je, kako navodi "Dnevnik", ovih dana poništen upis u Advokatskoj komori Vojvodine.
 
Ivan Kontić je završio privatni pravi fakultet. Radi kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji u Novom Sadu, a bio je i član Advokatske komore Vojvodine.
 
Iz AKV su potvrdili da je Kontić upisan u njihov registar kao pripravnik od 9. januara ove godine na advokatsko-pripravničku vežbu kod advokata u Novom Sadu u trajanju od dve godine.
  • realno

    19.09.2020 15:35
    za dijasporac
    -:"U SFRJ/Srbiji oduvek premlacuju ljude, oduvek policija i tuzilastvo rade za vlastodrsce, oduvek su drzavni organi nesposobni, oduvek se sukobi izmedju politickih struja prebijaju preko ledja naroda"
    U SFRJ nije bilo tako, može se reći "oduvek"od devedesetih u Srbiji.
  • Pravnik

    19.09.2020 06:05
    Ovo je nevidjena sramota. U 21. veku, kada i mala deca koriste savremene informacione tehnologije, da tuzilastva koja imaju sedista u istoj zgradi nisu sposobna da vrse uvid u elektronskr evidencije podnetih krivicnih prijava. Pa ovi se podaci mogu kroz evidenciju pisarnice tekefonom proveriti za par minuta. Ovo je najbolji primer kako imamo nestrucne i neodgovorne tuzioce, zsto sto su birani po politickoj liniji. Kontic je bio uvezsn sa ljudima iz visoko rangiranih kriminalnih gripa, zato se evidencije nisu proveravale, zato je slobodno izasao iz zemlje, zato su sve institucije omanule, jer je tako trebalo postupati kada je drug Kontic u pitanju. Zasto se ne navede ime advokata kod koga je bio pripravnik? Zadto je to tajna? Tuzilac i zamenik koji je bio dezuran miraju biti razreseni, tu ne treba da bude dileme, kao i nacelnik PU Novi Sad. Zasto straza suda ne trazi licne karte od lica koha ulaze u zgradu, pogotovo u ktivicnim predmetima, to je sramno. Svaki kriminalac, ps i oni sa poternica, mogu bez problema da setaju po sudu...
  • Lolo

    18.09.2020 17:25
    Ovaj moze 300 godina da se "krije" u NS, kolegu sigurno nece uhapsiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika