Novosađani oštetili 27 firmi za 50 miliona dinara, raspisana potraga za još dvoje saučesnika

Troje Novosađana uhapšeno je zbog sumnje da su malverzacijama oštetili 27 firmi i tri fizička lica za 50.850.286 dinara, a za isti iznos pribavili protivpravnu imovinsku korist.
Novosađani oštetili 27 firmi za 50 miliona dinara, raspisana potraga za još dvoje saučesnika
Foto: 021.rs
Uhapšeni su S. M. (41), S. S. (45) i M. D. (50), svi iz Novog Sada, zbog prevare u obavljanju privredne delatnosti, dok se S. S. i S. M. terete i za pranje novca.
 
Takođe, sumnja se da su još dve osobe učestvovale u ovim malverzacijama i za njima će biti raspisane potrage. 
 
Sumnja se da su oni tokom 2019. godine kao zaposleni na rukovodećim pozicijama u firmi "Panonkapromet" doveli u zabludu odgovorna lica privrednih društava i fizičkih lica od kojih su otkupljivali robu, da će izmiriti svoje obaveze po osnovu preuzete robe iako su znali da nemaju sredstva i da neće izmiriti ugovorne obaveze.
 
Oni su, kako se sumnja, preuzetu robu prodavali na crno bez evidentiranja celokupnog ostvarenog prihoda u poslovnim knjigama i lažno prikazivali poreklo novca.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Posetilac

    19.04.2021 15:29
    Deminutiv
    @Liman, Bombastičan naslov
    Nisu evrići, već evri. Ne može se upotrebljavati deminutiv za nešto što je krupno, odnosno najjača evropska, pa i svetska valuta. Ne kvarimo naš jezik.
  • bizMismen

    19.04.2021 14:31
    I ovakvi trebamo nekome u EU.
  • Liman

    19.04.2021 13:56
    Bombastican Naslov
    Mos mislit, zavrnuli njih 30ak za 430.ooo evrica . Svaki po 145 tisuca (malo veci stan Kod Galensa) A naslov ko da su Drzavu pokrali! (ama ceo budzet)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika