Podignuta optužnica protiv Ivana Kontića, tereti se za pokušaj ubistva

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Ivana Kontića (30), kojom ga tereti za pokušaj ubistva M. M, 24. avgusta u Novom Sadu.
Podignuta optužnica protiv Ivana Kontića, tereti se za pokušaj ubistva
Foto: 021.rs
Optužnica je podneta Višem sudu u Novom Sadu 5. maja i trenutno je u fazi potvrđivanja, rekla je portparolka suda Jelena Ostojin. 
 
Kontiću je Viši sud produžio pritvor do 4. juna. U Višem javnom tužilaštvu kažu da se on optužnicom tereti za pokušaj ubistva.
 
Optužnicom su obuhvaćeni i O.L. koji se tereti za učestvovanje u tuči i L.V. koji je osumnjičen za pomoć počiniocu posle izvršenog krivičnog dela.
 
Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra. Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak, tvrdio je da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.
 
Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije M.M, koga je tom prilikom prebio. Rekao je da je do sukoba došlo jer mu je M.M. prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.
 
Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane. Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.
 
Za ceo slučaj saznalo se polovinom septembra, kada je u javnost dospeo snimak načinjen 24. avgusta, na kojem se vidi kako Kontić, ispred MaxBeta na Bulevaru oslobođenja, prebija M.M, a potom mu onesvešćenom lomi obe ruke. Mada su policija i tužilaštvo znali za incident nekoliko dana, iz do sada neobjašnjenih razloga koji su doveli do nepostojanja koordinacije u radu ovih službi, Kontić se slobodno kretao i otišao u Crnu Goru. Čak je 8. septembra bio u novosadskom tužilaštvu zbog oportuniteta za drugo krivično delo.
 
Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik.
  • Neša

    09.05.2021 08:32
    I dalje sam za Dušanov zakonik...
  • Gojko

    07.05.2021 22:16
    @Advokat

    U Novom Sadu ima barem jedan privatan pravni fakultet, a ovo je pravno čist pokušaj ubistva.
  • Laza

    07.05.2021 21:27
    Maximum
    Kazna mora biti maksimalna, jer je okrivljeni pokazao maksimalnu grubost i brutalnost. Visinom kazne drzava salje poruku, svim ostalim bahatim bitangama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika