Suđenje za pokušaj iznude fudbalera Vojvodine Mladena Devetka: Ko se koga plašio?

U Višem sudu izrečene su završne reči na suđenju tridesetdvogodišnjem D. B. iz Novog Sada, koji se tereti za pokušaj iznude novca od fudbalera Vojvodine Mladena Devetka.
Suđenje za pokušaj iznude fudbalera Vojvodine Mladena Devetka: Ko se koga plašio?
Foto: 021.rs
Sudija Vidoje Mitrović je izricanje presude zakazao za 22. mart.

Okrivljeni se u pritvoru nalazi 14 meseci, a do početka suđenja se branio ćutanjem da bi potom negirao krivicu. 

Zamenica javnog tužioca Ksenija Dajanović navela je u završnoj reči da je dokazano da je okrivljeni počinio krivično delo, predloživši sudu da ga kazni u skladu sa zakonom.
 
"Smatram da je delo u potpunosti dokazano, uz tajni nadzor - prisluškivanje, ali i izjavama više svedoka. Jasno je da se radi o potraživanju velikog nepostojećeg duga uz ozbiljne pretnje", izjavila je Dajanović, prenosi RTV.
 
Nasuprot tome, branilac okrivljenog Goran Karadarević je naveo da delo nije dokazano, zatraživši oslobađajuću presudu za tridesetdvogodišnjaka. Kako je naveo, ne može se reći da je okrivljeni imao umišljaj, svedok je objasnio kako je nastao dug, kao i da je oštećeni sa svojom devojkom vratio dug tek kad su shvatili da su otkriveni. 
 
"Moj branjenik je u svojoj odbrani izjavio da mu je u restoranu 'Garden' J. K. objasnio da je oštećeni dužan veliku svotu novca firmi 'Boreksport' i da je to dokumentovao njegov advokat Ivan Gvozdenac. Takođe, oštećeni je svoj dug isplatio tek nakon što je njihova prevara otkrivena. Molim da se mom branjeniku ukine pritvor, ima malu decu i predugo se nalazi u pritvoru. Svedokinja J. M. navela je da se ona i Devetak nisu plašili okrivljenog već njegovog kuma Slobodana Milutinovića Snajpera", izjavio je Goran Karadarević.
 
Okrivljeni se pridružio završnoj reči svog branioca dodajući da on nije imao lošu nameru, da je želeo da se dug reši i da se sačuva ugled FK Vojvodina i fudbalera. 
 
"Zamolio bih da mi se ukine pritvor, imam dvoje male dece. Takođe, želim da se požalim na policiju koja je tokom pretresa mog stana maltretirala moju suprugu, skidali su je do gola i pretresali moju ćerkicu staru godinu i po dana, ni kola nisu hteli da nam vrate dva meseca od kad im je izdata naredba suda", izjavio je D. B. na kraju glavnog pretresa.

Prema optužnici, D. B. se tereti da je od kraja decembra 2020. do početka februara 2021. u Novom Sadu i Futogu pretnjama pokušao sebi i drugima da pribavi imovinsku korist od 40.000 evra. On je navodno fudbaleru rekao da su on i njegova devojka dužni kompaniji nekoliko hiljada evra, te da taj dug mora da se vrati, a ukoliko to ne učini "polomiće mu noge tako da više neće moći da igra fudal". Iako je fudbaler rekao da nema nikakav dug, prema optužnici, okrivljeni je nastavio sa pretnjama. 

  • Dragoslav

    22.03.2022 14:22
    Misa Banjac
    I koja je presuda?
  • Milicina karma

    16.03.2022 11:27
    @Milica
    “riba ih matirala” baš si elokventna. Biće da si isti soj žene kao dotična moralna gromada koja je sebe dovela u situaciju da se sudi jer nije umela da zaradi nego samo da pokrade. Lol
  • @Milica

    16.03.2022 09:29
    Zasto pseudonimi?
    Jasno je da komentare pise ostrascena "devojka". Sudjenju su prisustvovali kolege pravnici i novinari, s' toga znaju kakav je "devojka" debakl dozivela.

    Sto se tice snimaka, nisam ih licno video, ali kako sam cuo, "Nakon ovoga, sledeca destinacija je za nju Pozarevac". Mozda nije istina, ali barem sto se tice snimaka, videce se da li postoje ili ne svakako u nekom trenutku. Istina uvek ispliva na videlo.

    Ukoliko zaista isplivaju, bicu slobodan da se nadovezem na Vas komentar opet "@Milice". Takodje, prvo napisete da snimci ne postoje, a zatim da postoje u istih 5 recenica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika