Počelo suđenje bračnom paru Milutinović: Snajper tvrdi da nije znao da u stanu ima oružje

Suđenje Slobodanu Milutinoviću Snajperu i njegovoj supruzi počelo je juče u novosadskom Osnovnom sudu.
Počelo suđenje bračnom paru Milutinović: Snajper tvrdi da nije znao da u stanu ima oružje
Foto: 021.rs

Osnovno javno tužilašštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Na početku glavnog pretresa, supružnici nisu priznali krivično delo za koje se terete, ali su dopunili odbranu koju su ranije izneli. Oni nisu hteli da odgovaraju na pitanja jer smatraju da su im DNK dokazi podmetnuti, prenosi Dnevnik.

Ovaj bračni par se našao na optuženičkoj klupi jer je tokom policijske akcije, koja je sprovedena tri dana nakon ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (48), u njihovom stanu pronađen pištolj za koji nemaju dozvolu. Naime, prilikom pretresa više stanova i objekata, 5. septembra prošle godine, supružnici Milutinović su uhapšeni, nakon što je kod njih pronađeno nelegalno oružje.
 
Slobodan Milutinović Snajper na jučerašnjem glavnom pretresu izjavio je da nije znao da se u stanu, u kojem živi s porodicom, nalazi oružje. Da imaju pištolj u kući saznao je, kako je rekao, kada im je u poseti bio jedan prijatelj.
 
"Pričali smo uz piće i dotakli se naše bezbednosti. U tom trenutku je moja supruga rekla da se obezbedila i da ima pištolj. Otišla je i vratila se sa tkaninom u ruci i kada je otvorila tkaninu video sam pištolj. Ja sam bio ubeđem da je replika jer sam nekoliko puta u streljani imao priliku da držim pištolj u ruci. Bio sam siguran da je replika", rekao je Slobodan Milutinović.
 
Njegova supruga je prilikom dopune svoje odbrane izjavila da je pištolj nabavila za "ne daj bože" jer je njen suprug često bio odsutan, a ona je bila sama sa decom u stanu i bojala se za njihovu bezbednost.
 
"Mom mužu su više puta paljena vozila, čak mu je i bomba postavljena pod auto u trenutku dok sam ja bila dve ulice dalje od auta koji je eksplodirao. Često je napadan i sa ulice ispred naše zgrade, dobacivali su pogrdna imena za mog supruga pa sam zbog bezbednosti nabavila pištolj za koji sam samo ja znala. Uvila sam ga u njegovu staru majicu za trening i držala u korpi za prljav veš, koju niko ne dira osim mene", izjavila je Milutinovićeva supruga i dodala da je pre nego što je, prilikom pretresa, pištolj pronađen u ormaru u spavaćoj sobi, ona ga premestila na to mesto iz korpe za veš, preneo je Dnevnik.
 
Naredni glavni pretres zakazan je za 21. april, kada će biti saslušani svedoci i veštaci.
Slobodan Milutinović je na jučerašnji glavni pretres doveden iz Okružnog zatvora na Klisi, gde se nalazi od 19. septembra, kada je uhapšen zbog sumnje da je oteo i maltretirao bivšu devojku U. J. (23) iz Novog Sada. Njemu je pritvor određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Pritvor mu je poslednji put produžen do 24. marta. 
  • dule

    14.03.2022 10:09
    bratija
    dok je bratije iz sns-a ovakvi će da vladaju gradom
  • Nismo somovi!

    13.03.2022 19:58
    Sledeće je verovatno "nije naše, našli smo".
  • Muki

    13.03.2022 10:58
    Hmmm
    @IVAN@ nadovezujem se i kazem da nije predsednik Vucic zastitnik njegovih dela, njemu svaka cast, ali iz prezimena Vucic, ima tri slova koja povezuje sa prezimenom njegovog zastitnika, sto ceo grad zna..ajmooo SLAGALICA, vreme sad....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika