Suđenje za pokušaj ubistva novosadskog policajca: Svedokinja nestala, sumnja se da je u inostranstvu

Ključna svedokinja A. Z, koja treba da svedoči u suđenju D. S. (45) optuženom da je oktobra 2020. pokušao da ubije policijskog inspektora U. N. (34), ponovo se nije pojavila u Višem sudu.
Suđenje za pokušaj ubistva novosadskog policajca: Svedokinja nestala, sumnja se da je u inostranstvu
Foto: 021.rs

Sudski postupak se vodi zbog događaja koji se odvio u u Ulici Save Đisalova, u blizini vrtića "Čarobnjak", kada je izboden policijski inspektor.

U nastavku suđenja Novosađaninu D. S. za pokušaj ubistva policajca i za još tri krivična dela, svoj iskaz o dopunskom veštačenju dao je sudski veštak Nikola Dragović, piše Dnevnik.

Iako je doneta naredba o privođenju svedokinje, policija je nije pronašla na adresi. Od upravnika zgrade policija je saznala da ona živi na adresi, ali da duže vreme nije viđena i da je, navodno, u inostranstvu.

Odbrana je istakla da je A. Z. ključni svedok jer ima saznanja o samom događaju i da će podneti krivičnu prijavu protiv NN izvršioca jer je ovaj svedok sklonjen. 
 
Sud je pribavio izveštaj u kome je navedeno da je 21. oktobra 2020. godine u 14.35 telefonom prijavljena izjava A. Z, koja je javila da je jedno lice s kačketom, starosti između 40 i 50 godina, pucalo u vazduh iz pištolja, nakon čega se ona udaljila od prozora.
 
Branilac, advokat Momčilo Mitreski je ostao kod predloga da se ona kao svedok sasluša i izrazio sumnju da je sklonjena kako ne bi svedočila u ovom predmetu.
 
Sudski veštak Nikola Dragović, kojem je bilo naloženo dopunsko veštačenje video-zapisa sa snimka Hitne pomoći u Ulici Save Đisalova 9 i vrtića "Čarobnjak" u istoj ulici, juče je izjavio da nije mogao da utvrdi način rada video-nadzora jer je firma koja održava taj sistem nova, odnosno preuzela je posao u maju prošle godine. Kako je pojasnio veštak, ta firma je nakon preuzimanja posla očistila sistem i samim tim nije mogao da utvrdi način snimanja predmetnog dana.
 
Suđenje će biti nastavljeno 13. juna, a pošto se nije pojavila svedokinja, ponovo je doneta naredba o njenom privođenju. Njoj je, podseća Dnevnik, ranije bila izrečena novčana kazna od 50.000 dinara jer se nije pojavila u sudnici, iako joj je uredno dostavljen poziv. 
 
U dosadašnjem postupku svedočio je policijski inspektor S. D, koji je bio s oštećenim U. N. u trenutku napada nožem. Iako tada nije bio na dužnosti jer je pod suspenzijom, odlučio je da, kako je rekao, pomogne kolegi Nikiću s kojim se sreo u blizini vrtića "Čuperak" da prate muškarca koji se ponašao sumnjivo. On je tada napomenuo da se protiv njega vodi disciplinski i krivični postupak zbog nasilničkog ponašanja. 
Iako je okrivljeni izrazio sumnju da je neko manipulisao jednim od pištolja i da se ispod neispaljenih metaka u okviru nalaze upotrebljeni meci - čaure bez kapisli, sudski veštak Dejan Nikić je na prethodnom ročištu rekao da je utvrdio da ne postoje elementi bilo kakve manipulacije. 
 
Na početku suđenja, okrivljeni je u odbrani priznao da je 21. oktobra 2020. u Ulici Save Đisalova nožem skakavcem izbo muškarca za koga, kako kaže, nije znao da je policijski inspektor. Međutim, u dosadašnjem toku suđenja prikazano je da je inspektor U. N, ipak, pokazao službeni legitimaciju i povikao "Stop, policija" pre nego što je napadnut.
  • Drns

    30.04.2022 02:23
    @gradjaninX
    Da li si ti svestan kakve nebuloze pišeš??? Baš je policajac izboden imao vremena da zameni čaure, a pištolj mu oteo okrivljeni koji je pucao na druge policajce koji su došli u pomoć.
  • gradjaninX

    29.04.2022 11:18
    "ispod neispaljenih metaka u okviru nalaze upotrebljeni meci - čaure bez kapisli, sudski veštak Dejan Nikić je na prethodnom ročištu rekao da je utvrdio da ne postoje elementi bilo kakve manipulacije. "

    Ne ne, nije bilo manipulacije. Policajac je, iz dosade, povadio sve metke iz okvira pa ubacio prazne caure i onda vratio ostalu municiju. Na taj nacin moze da pokaze komandiru okvir i da kaze "evo, nisam ni metak isplaio".

    Nije bilo manipulacije...
  • need for speed

    29.04.2022 11:01
    Očekivani ishod
    je da će svedok biti osuđen na robiju a kriminalac pušten.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika