Prijava protiv Bosketa: Tužilaštvo čeka informacije od policije o događaju

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu još uvek čeka na izveštaj policije o napadu na demonstrante tokom ekološkog protesta na Mostu slobode, u decembru prošle godine, saznaje 021.rs.
Prijava protiv Bosketa: Tužilaštvo čeka informacije od policije o događaju
Foto: 021.rs
Tokom protesta protiv Rio Tinta, koji su se održavali širom Srbije, došlo je do sukoba između okupljenih građana i grupe momaka koja je kolima stigla na Most slobode, iz pravca Mišeluka, zahtevajući da prođe kroz blokiranu raskrsnicu.

Kako se vidi na snimcima koje je zabeležio 021.rs, među okupljenim momcima bio je i vlasnik kompanije "Montop HRS" Marko Bosanac Boske. Kako se vidi na jednom od snimaka, Bosanac je udario demonstranta, nakon čega je došlo do "stampeda" okupljenih zbog čega je grupa pobegla. 

Tužilaštvo je tražilo informacije od policije na osnovu krivične prijave koju su opozicione političke stranke podnele protiv Bosanca, uz tvrdnju da se sukobio sa građanima, navodeći da se radi o bliskom saradniku gradonačelnika Miloša Vučevića.
 
U OJT za 021.rs kažu da su na osnovu krivične prijave Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret, zatražili dodatne informacije od policije. 
 
"Tužilaštvo je povodom krivične prijave na osnovu Zakonika o krivičnom postupku, podnelo Policijskoj upravi Novi Sad zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, te će nakon dostavljanja izveštaja o utvrđenim činjenicama u vezi navedenog događaja od strane PU Novi Sad, biti doneta javnotužilačka odluka", naveli su kratko u tužilaštvu. 
 
Prijavu su opozicione stranke podnele nekoliko dana nakon dešavanja na Mostu slobode, 4. decembra, poručujući da brojni svedoci i video snimci mogu da potvrde da su članovi grupe tukli učesnike protesta, da su bacali kamenice na okupljene građane i da su "smišljeno provocirali u pokušaju da izazovu teži incident". 
 
 
Podsetimo da je 4. decembra organizovan protest građana i blokada Mosta slobode zbog Zakona o eksproprijaciji, izmena Zakona o referendumu i planova kompanije Rio Tinto da pravi rudnik u dolini Jadra. Dok su građani protestovali, grupa muškaraca je izašla iz automobila, mahom noseći maske, kačkete i kapuljače, snimala građane i tražila da prođu kroz blokiranu saobraćajnicu. 
Građani su najurili ovu grupu sa mosta, a sukob se potom prelio pored prostorija policije, koja nije reagovala, gde je bačena i kamenica. Okupljeni su tada u potpunosti oterali grupu, a tom prilikom su greškom pretukli jednog od demonstranata. Na protest je povređen i jedan snimatelj.
 
Policija nije reagovala na protestu uprkos pozivima građana da su zabeleženi incidenti. Automobili u kojima je došla grupa ostali su još neko vreme pred raskrsnicom i nakon što su demonstranti krenuli u protestnu šetnju. 
  • 543

    16.05.2022 23:50
    E, moj ti
    Ako procitas tekst a ne da cekas " svoje" misljenje od gazde zakljucices kao sto sam napisao. A gde ste sada " ekolozi" prosli izbori pa nema dnevnica? Nedeljice rasprodate sve se utrkivali ko ce pre da proda a av dobio tamo 80% glasova. O cemu se tu radi zasto ne popricate sa tim ljudima a ne samo " svest" kod vas ima cenu u evrima ili dokopati se vlasti? O tome se radi,i nije problem jesti slamu ekolosku narednih 10 god dok ne obezbedite zelenu energiju ako narod tako se izjasni. Jedna Nemacka vraca sto vise uglja i nuklearke i pre napada natoa na Rusiju a tek sada ce svima trebati energenata. Ako imate resenje sem trljanja rukama( jedan od predliga za grejanje sledece zime) kada se radujete problemima Srbije zbog ne principijelnog stava eu prema nasem KIM nasprem stavu o Dombasu,Krimu,Lugansku.. sa vama hejterima i to placenim od privatne stranke ne vredi razgovarati,predloga a kamo li resenja od vas niko nije cuo.
  • Srbin

    16.05.2022 23:02
    Kako
    Legenda kaže, bosanac još uvek beži
  • @543

    16.05.2022 22:29
    E, moj ti
    Na takve kao što si ti ne vredi trošiti reči. Nije što si botina, pa ti je dužnost da pričaš besmislice, nego nisi ni sposoban da shvatiš situaciju i kad bi hteo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika