Suđenje investitoru za duple prodaje stanova: Babić tvrdi da je on prevaren

U Višem sudu juče je nastavljen maratonski dokazni postupak, počet iznova pretprošle godine pred novim većem, protiv investitora Save Babića iz Novog Sada.
Suđenje investitoru za duple prodaje stanova: Babić tvrdi da je on prevaren
Foto: 021.rs
Babić je optužen da je pre desetak godina oštetio više desetina kupaca stanova i placeva, uz duple prodaje na sedam lokacija u gradu, piše Dnevnik.

Saslušano je šestoro oštećenih, koji su ponovili iskaze koje su dali 2012. godine. Babić je burno reagovao na optužbe oštećenih i tvrdio da je on oštećen. 

Svedokinja Jelena D. rekla je da joj je Babić ostao dužan najmanje 11.000 evra.
 
"Ja sam završila sa sestrom na ulici, nije nam plaćao ni penale. To mu nikad neću oprostiti. Ne želim više da ga vidim u životu", navela je.
 
Đorđe Č. izjavio je da je ušao u posao sa okrivljenim uz dogovoreni procenat za njega na lokaciji u Ulici heroja Pinkija i da je pri tom "debelo oštećen uz njegova velika obećanja i neke priče" i komentare da "ništa ne brine". Na kraju je sudskim postupkom ta lokacija vraćena prvobitnim vlasnicima. 
 
Svedok Stevan K. ispričao je kako je ušao u posao izgradnje dva ulaza sa okrivljenim, koji je formalno na sebe preuzeo da ga vodi. To ga je, navodno, koštalo toga da duže od godinu i po dana kao solidaran dužnik živi od trećine svoje penzije, prenosi Dnevnik. 
 
Svedok Nikola Ž. rekao je da od Babića očekuje najmanje 100 hiljada evra odštete.
 
"Nudio je on meni štošta, ali bez čistih papira, uz muljanja i petljanja. Jedan investitor je rekao njemu predamnom 'Savo, kako možeš nekom nuditi stan koji si već prodao'", rekao je svedok. 
 
Babić je naveo da je on prevaren, od strane službenika katastra, i da je podneo krivičnu prijavu zbog uknjižavanja više vlasnika na jednu nekretninu. 
On je, kao i ranije u postupku, istakao da ima nenaplaćenih pravosnažnih presuda koje čeka više od godinu dana.
 
"Morao sam da uzmem šta mi neko da, jer na kraju ne bih dobio ništa. Dosta je komplikovano. Za vilu vrednu tada milion evra, a sada je znatno skuplja, ja sam od investitora isplaćen u nekretninama i u novcu samo 200.000 evra. Od tada se sve srušilo", rekao je Babić.
 
Naredni pretres zakazan je za 22. septembar. 
  • Željko

    01.06.2022 10:25
    MinSavoHauzen
    Ko je sa Savom imao posla,zna da je čuveni baron bio blaga amaterčina u odnosu na dotičnog,kao i na njegove kompanjone koji siroti žive u stotinama kvadrata od "trećine penzije"...
  • Zemlja čudesa

    01.06.2022 08:48
    SMS
    Dajte neki SMS broj da pomognemo sirotom, prevarenom Savi.
  • Novosadjanin

    01.06.2022 00:20
    odgovornost
    Nije ovde kriv ni Babić ni ostali prevaranti građavinske mafije....Jedini krivac je DRŽAVA.Država i njene institucije su dozvolile da se takvi i slični njima bogate,kršeći sve moguće zakone i pravila.Ako negde zapne,DRŽAVA im omogući da otvore drugu tj istu firmu ali sa drugim imenom i samo nastave započeto....Onda slede tužbe,procesi koji traju po 10 god.opet zahvaljujući DRŽAVI i na kraju i ako dobijete spor,nemate od čega da se namirite a oni opet rade naravno opet zahvaljujući DRŽAVI.E sada lepo DRŽAVO NAŠA sve parnice na gomilu,obešteti prevarene građane PREUZMI DUG a TI vijaj mafijaše....Zaštiti građane i verujem da više neće biti ni jedne prevare,osim ako DRŽAVA ne stoji iza svega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika