Brutalna tuča u Laze Telečkog: Nastavak suđenja nakon psihološkog veštačenja okrivljenog

Viši sud u Novom Sadu saopštio je da će se krajem juna nastaviti suđenje za brutalnu tuču u Laze Telečkog nakon što je naloženo psihološko veštačenje jednog od okrivljenih.
Brutalna tuča u Laze Telečkog: Nastavak suđenja nakon psihološkog veštačenja okrivljenog
Foto: 021.rs

U saopštenju se navodi da je 31. maja održan glavni pretres u krivičnom postupku protiv okrivljenih Bojana Darabašića, Lazara Markovića, Nemanje Božića, Marka Momića, Mihajla Miljenovića, Vladimira Simića, Dejana Nedinića i Bojana Medića koje optužnica Višeg javnog tužilaštva teret za krivična dela počinjena 20. februara prošle godine u Ulici Laze Telečkog tokom tuče. 

Tužilaštvo Darabašića, Markovića i Božića tereti za pokušaj teškog ubistva, a Momića, Miljenovića, Simića, Nedinića i Medića za nasilničko ponašanje i teška telesna povreda u saizvršilaštvu.
Sud navodi da 31. maja dokazni postupak nije nastavljen saslušavanjem svedoka kritičnog događaja, usled promena zdravstvenog stanja okrivljenog Bojana Darabašića. 
 
"Veštaci i psiholog su na glavnom pretresu dali preporuku da se okrivljeni smesti u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, imajući u vidu iskaz okrivljenog, izveštaje veštaka i lekarsku dokumentaciju. Predsednica veća, sudija Ivana Josifović, odredila je smeštanje okrivljenog u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu radi sudskopsihijatrijskog i psihološkog veštačenja. Cilj opservacije i analize zdravstvenog stanja okrivljenog je utvrditi da li je okrivljeni sposoban da prati suđenje i u istom učestvuje uz pomoć angažovanih branilaca. Takođe, da li kod okrivljenog postoji opasnost od samopovređivanja, eventualno suicida i da li je potrebno preduzeti dijagnostičke mere i lečenje prema okrivljenom. Izrečena mera može trajati najduže 15 dana, a izuzetno se na obrazloženi predlog veštaka i načelnika Specijalne bolnice, može  produžiti za još 15 dana", navodi se u saopštenju suda.
 
Sledeći glavni javni pretres zakazan je za 30. jun i 1. jul.
 
Podsetimo, prema navodima optužnice osmorica momaka iz Šida se terete da su ispred "Lazinog sokaka" brutalno pretukli dvojicu mladića, a jednog lakše povredili. 
Te večeri, jedan od povređenih mladića primljen je u Klinički centar Vojvodine sa ubodnim ranama u predelu grudnog koša, dok je drugi teško povređeni mladić primljen sa ubodnim ranama u predelu grudnog koša, ramena i povredama glave. Dan nakon incidenta privedena su četiri učesnika u prebijanju, dok su u narednih nekoliko dana i ostala četvorica lišena slobode.
 
Snimak brutalnog prebijanja koji je uhvatila nadzorna kamera objavljen je na društvenim mrežama i izazvao veliku pažnju javnosti. 
 
Osmorica mladića su se na početku suđenja izjasnila da ne priznaju krivicu, a kasnije tokom svedočenja su uglavnom pričali da su se branili.
 
Trojica okrivljenih se nalaze u pritvoru, dok se petorica brane sa slobode.
  • Ime

    06.06.2022 18:03
    Nije sve crno belo
    Niko nije podlegao povredama, manje kenjajte ljudi i manje slusajte medije..
  • Sudija

    05.06.2022 22:51
    Pravda
    Posto sud mrcvari,mozda moze i drugacije....
  • Milan NS

    05.06.2022 20:35
    Upamtite ova imena
    evo njih za 5 godina kao obezbeđenje na splavovima i kao "vođe navijača"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika