Odloženo suđenje Ivanu Kontiću: Odbijena molba da se pusti iz pritvora i dobije nanogvicu

Glavni pretres u slučaju pokušaja ubistva ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja za koji se tereti Ivan Kontić, a koji je trebalo da se održi danas, odložen je.
Odloženo suđenje Ivanu Kontiću: Odbijena molba da se pusti iz pritvora i dobije nanogvicu
Foto: 021.rs

Razlog je što se jedan od druge dvojice okrivljenih koji se tereti za različita krivična dela, a u vezi sa istim slučajem, nije pojavio. 

Okrivljeni O. L. je izostao zbog navodne bolesti, a sud je naložio njegovom advokatu da do idućeg ročišta dostavi dokumentaciju kojom pravda izostanak.

Na pretresu se nije pojavio ni jedan od svedoka, jer se trenutno nalazi u pritvoru u Sloveniji. 
 
Odbrana Ivana Kontića ponovo je tražila ukidanje pritvora koji traje već 21 mesec, ali je sudsko veće odbilo tu molbu. Advokatica okrivljenog Zora Dobričanin Nikodinović, obrazložila je da pritvor treba da se ukine, jer "dalji boravak nije neophodan za postupak", a predložila je i druge mere, poput elektronskog nadzora. 
 
Kontić je dodao da je on "skoro dve godine u pritvoru zbog tuče čiji nije incijator".
 
Tužilaštvo je istaklo da razlozi za određivanje i produžavanje pritvora još uvek postoje, sa čim se sud složio. 
 
Odbrana je takođe tražila da se krivični postupak razdvoji jer se trojica oštećenih terete za različita krivična dela. Dok se Kontiću na teret stavlja pokušaj ubistva, O. L. se tereti za učestvovanje u tuči, a L. M. za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Sud je i ovaj predlog odbio. 
 
Okrivljenom Kontiću su u međuvremenu odobrene bračne posete. 
 
Idući pretres, na kom iskaze treba da daju oštećeni, pet svedoka i veštak, zakazan je za 6. septembar. 
 
Podsetimo, na prethodnom pretresu iskaze su dali okrivljeni. Prilikom izjašnjavanja o krivici Kontić je naveo da je on postupao u samoodbrani i da mu je "život bio ugrožen". O. L. i L. M. dali su uglavnom potvrdili Kontićevu priču. 
 
Zora Dobričan Nikodinović tada je rekla da je "Kontić je velika žrtva političko-policijsko-medijskih kombinacija".
Inače, incident se dogodio 24. avgusta 2020. godine, a javnost je o brutalnom prebijanju saznala iz video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama 11. septembra. 
 
Kontić se tereti da je brutalno pretukao M.M. ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja. M.M. je završio u bolnici. 
 
U prvom trenutku policija i tužilaštvo su sporo reagovali na snimak i čak se međusobno optuživali za loše povučene poteze, a Kontić se našao u Crnoj Gori. Tek posle nekoliko nedelja je, po poslatoj poternici, pronađen u Podgorici.   On je kasnije na saslušanju tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega. 
  • Djomla

    21.06.2022 15:43
    Dajte primer
    Opet dajte NASOJ deci primer kako covek moze da lomi ruke onesvescenom coveku I da prodje bez robije.I ove sto u zadnje vreme bodu nozevima I njih pustite jer on je njega ubo osam puta u odbrani dok je ubodeni bezao.ma ovo je sprdnja od sudstva.
  • pera

    21.06.2022 15:05
    ..
    Nije platio SNS clanarinu na vreme. Eto mu sad.
  • 021

    21.06.2022 14:44
    Kakve bolesti kakve igre advokata, 30 godina robije i instantno na izdrzavanje kazne, bitanga jedna bandina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika