Potvrđene presude napadačima na Daška Milinovića, naručiocu 16 meseci zatvora

Viši sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Osnovnog suda kojom se napadači na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića osuđuju na zatvorske kazne, odnosno kućni pritvor.
Potvrđene presude napadačima na Daška Milinovića, naručiocu 16 meseci zatvora
Foto: 021.rs
Presudom su okrivljeni U. S. (26) i N. K. (25) iz Beograda proglašeni krivim zbog nanošenja lakih telesnih povreda u saizvršilaštvu, dok je M. E. (32) iz Beograda osuđen zbog krivičnog dela laka telesna povreda u podstrekivanju, saopštila je Služba za informisanje Osnovnog suda.

Okrivljeni U. S. je osuđen na kaznu kućno zatvora uz nanogvicu u trajanju od 10 meseci. N. K. je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu i dva meseca, dok je okrivljeni M. E. osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu i četiri meseca.

"Okrivljeni U. S. i N. K. su delo izvršili taj način što su dana 16. aprila prošle godine u Novom Sadu, u jutarnjim časovima, ispred Osnovne škole 'Vasa Stajić', podstreknuti od strane okrivljenog M. E. naneli lake telesne povrede oštećenom D. M. koji je išao na posao pešice. Najpre mu je okrivljeni U. S. biber sprejom poprskao lice, nakon čega mu je okrivljeni N. K. zadao tri udarca metalnom palicom u predelu podlaktice leve ruke. Okrivljeni M. E. im je prethodno za ovo obećao novčanu naknadu", navodi se u saopštenju Osnovnog suda.
 
Prethodno je, 8. decembra, doneta nepravosnažna presuda, nakon koje su okrivljeni N. K. i M. E. pušteni na slobodu da čekaju poziv na izvršenje kazne. Tužilaštvo u Novom Sadu prethodno je predložilo maksimalne kazne zatvora u trajanju od po pet godina. 
 
Podsetimo, Milinović je nakon incidenta ispričao da su ga napala dvojica mladića koje je prethodni dan primetio da ga prate. On je ocenio da je napadnut jer "nervira konzervativni desni, nacionalistički i klerikalni deo javnosti".
  • Darko

    24.06.2022 10:31
    Zasto?!
    Zasto pobogu krijete imena nasilnika? Nisu maloletni, takve kukavice treba osramotiti to je najgora kazna.
  • Bojan

    23.06.2022 20:27
    ...
    Pozdravljam kazne za napadače iako su po mom mišljenju premale, ali osuđujem činjenicu da Milinović nije procesuiran za govor mržnje.
  • Zzx

    23.06.2022 20:09
    Da se nastavi
    Bolje išta nego ništa, samo da ovo ne ostane usamljen slučaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika