Nastavljeno suđenje Kontiću: Odbrana tvrdi da pretučeni muškarac manipuliše i kalkuliše

Nastavljeno je suđenje Ivanu Kontiću osumnjičenom za pokušaj ubistva 29-ogodišnjeg M. M. ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja u avgustu 2020. godine.
Nastavljeno suđenje Kontiću: Odbrana tvrdi da pretučeni muškarac manipuliše i kalkuliše
Foto: 021.rs

Na današnjem ročištu saslušan je i unakrsno ispitan oštećeni, što je trajalo puna tri sata.

On je ostao pri svom iskazu, tvrdeći da nije prvi napao ni Kontića, ni drugu dvojicu osumnjičenih za učestvovanje u tuči i pomoć izvršiocu krivičnog dela. 

Pitanja oštećenom prvo je postavljao pomoćnik javnog tužioca. M. M. tvrdi da, suprotno od onog što je Ivan Kontić objavio, on njemu nije pretio ni dana kada je došlo do napada, a ni ranije. Takođe je naveo da nije kod sebe imao pištolj, kako je Kontić tvrdio.
 
M. M. je naveo da je pretežno dobijao udarce u glavu, ali da je dobio udarac i u potiljak i da ga je optuženi Ivan Kontić ugrizao za uvo
 
"Bilo je haotično, nisam mogao sve da isprocesuiram... Suvišno je da se izjašnjavam o intenzitetu povreda, jer sam od udaraca ostao bez svesti", istakao je oštećeni M. M.
 
Takođe je naveo da se većeg dela napada ne seća, upravo zato što je ostao bez svesti i da je sve to kasnije video na snimku.
 
Opisao je događaje koji su prethodili napadu, a kojih se seća.
 
"Tu je bilo četvoro ljudi, ja sam razmišljao samo kako da se izvučem iz te situacije... Osećao sam se uplašeno i beznadežno", naveo je i dodao da je čuo da je neko od prisutnih rekao "hajde sa nama da se provozaš", kao i da su ga izvukli iz lokala.
 
Veći deo današnjeg ročišta protekao je u naporima odbrane trojice osumnjičenih da diskredituju oštećenog i opovrgnu njegove izjave.
 
Odbrana je tvrdila da se protiv M. M. vodio krivični postupak za napad na službeno lice, a da je on u svom iskazu rekao da protiv njega nikada nije podignuta optužnica. M. M. je to pripisao svom nepoznavanju prava, te je kasnije rekao da nije reč o napadu, već o ometanju službenog lica u radu i da je u tom slučaju potpisan sporazum o priznanju krivice.
 
Advokatica odbrane Ivana Kontića Zora Dobričanin Nikodinović rekla je da se na snimku koji prikazuje situaciju koja je prethodila nasilju vidi da oštećeni "prilično osiono hoda", a ne da ga neko izvlači iz lokala kako je on tvrdio, te ga je pitala "zbog čega ne govori istinu". 
 
Ona je zaključila da oštećeni "kalkuliše i manipuliše od prvog trenutka". Odbrana je takođe uložila prigovor na pitanja koje je postavljalo tužilaštvo. Naime, zastupnici osumnjičenih tvrde da je "očigledno" da su se tužilac i oštećeni dogovarali.
 
Trojica optuženih ostali su pri svojim prvobitnim iskazima. Kontić je na svedočenje oštećenog dodao da on "ne govori istinu".
 
"Nije govorio istinu. Njegov propali scenario koji je pisao 10, 15 dana je baš propao. Ja sve što sam izjavio sam potkrepio dokazima i činjenicama, a njegov iskaz govori o tome da on ne govori istinu", naveo je Kontić i dodao da je za nešto odgovoran i da od te odgovornosti ne beži.
 
Takođe je rekao da je oštećeni napravio "toliku dramu, a događaj prijavio 15 dana kasnije".
U toku današnjeg dana biće saslušan i jedan svedok, dok će još dvojica očevidaca biti saslušana na idućem ročištu koje je zakazano za 29. septembar. 
 
Podsetimo da je Kontić, koji se u pritvoru nalazi duže od godinu i po dana, na pripremnom ročištu negirao krivicu i rekao da je postupio u samoodbrani. 
  • Zoro

    06.09.2022 20:57
    Odakle mu novac?
    Ta bitanga angažuje najskupljeg krivičara u državi. Očigledno neko stoji iza toga, a zna se ko. Poslodavac.
  • Kolega

    06.09.2022 19:08
    Zver
    To samo čovek - skot može da uradi drugom čoveku, da ga onako krvnički tuče a da sada bez trunke kajanja prosipa nekakve prazne priče...
    Javnost je veoma uznemirena zbog ovog slučaja i ovom čoveku - nečoveku treba Sud da odredi najstrožiju moguću kaznu predviđenu za ovo krivično delo po KZ države Srbije.
  • B

    06.09.2022 17:43
    ajde ljudi
    Malo realnosti, dobice na kraju 3 godine nanogice.
    I izvinjenje od ovog sto ga je tukao, da mu ne bi dosao sa nanogicom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika