Određen pritvor oficiru saobraćajne policije osumnjičenom za trgovinu uticajem

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, sud je odredio pritvor oficiru saobraćajne policije N.P. osumnjičenom za trgovinu uticajem.
Određen pritvor oficiru saobraćajne policije osumnjičenom za trgovinu uticajem
Foto: 021.rs (ilustracija)

Oficir se tereti da je u periodu od 30. maja do 13. jula, koristeći svoj službeni položaj i uticaj, posredovao kod sedmorice saobraćajnih policajaca da ne kazne počinioce prekršaja koje su otkrili prilikom kontrole saobraćaja.

On je uz krivičnu prijavu Sektora unutrašnje kontrole MUP-a priveden i saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva, navodi se u saopštenju Tužilaštva.
On se tereti za trgovinu uticajem, za šta je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina, uz sumnju da je počinio i  zloupotrebu službenog položaja, za koju je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.
 
N.P. je uhapšen 4. oktobra u saradnji Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Kako je ranije saopštila novosadska policija, protiv sedmorice saobraćajnih policajaca podnete su krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja.
  • Ivan Radojevic

    13.10.2022 08:23
    Pauk u novom sadu skoro da mi digne auto. kaze daj 4000 iza auta da ne vide kamere pa sve ok. Toliko o pauku.
  • Hikaru Nakamura

    08.10.2022 11:22
    Sramota
    Sramota, nigde nepiše uzimanje mita i koji su prekršaji bili vozača... pa taj oficir je možda ljudski postupio...pa jer mora za svaki saobraćajni prekršaj da se piše kazna, nekad je dovoljno upozorenje...kad presednici Republika mogu osuđene na robiju da pomiluje, pa može jedan oficir po svojoj proceni da pusti bez kazne vozača koji je napravio neki manji saobraćajni prekršaj...pa po toj logici mogu uhapsiti svakog saobraćajnog policajca u Srbiji, svaki pusti dnevno barem tri vozača bez pisanja kazne...Nameštaju čoveku... SRAMOTA
  • Kakva

    06.10.2022 18:36
    Glupost
    Sigurno se udruzilo njih 7 koji su krsili zakon, da se zali kako im je neko trazio veci procenat dok svi zajedno krse zakon. Sta li su rekli? Mi vec dugo uzimamo mito ali sada oficir hoce veci deo pa da se prijavimo jer smo jako moralni. Hajte molim Vas ne pisite gluposti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika