Odloženo suđenje Kontiću, nastavak u decembru

Novo ročište u postupku protiv Ivana Kontića (31) optuženog za pokušaj ubistva, koje je trebalo da se održi danas pred Višim sudom u Novom Sadu, odloženo je zbog bolesti sudije.
Odloženo suđenje Kontiću, nastavak u decembru
Foto: 021.rs

Na današnjem ročištu trebalo je da bude pregledan video zapis sa lica mesta. 

Novi datum suđenja je 22. decembar.

Podsetimo, u ovom postupku Kontić se tereti za brutalno prebijanje Miljana Mandića (29) ispred kladionice u Jevrejskoj ulici, u avgustu 2020. godine. 
 
U istom predmetu terete se još dvojica mladića, od kojih je jedan optužen za učestvovanje u tuči, a drugi za pomaganje izvršiocu krivičnog dela. 
 
Na početku suđenja, Kontić je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život. Istakao je da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i naglasio da ga je veče pre toga Mandić napao na istom mestu.
 
Međutim, oštećeni Mandić je na ročištu opisao nemili događaj na potpuno drugačiji način od okrivljenog. On je izjavio da nikada nije pretio Kontiću niti ga je vređao u noći pre sukoba, kao ni kritične večeri. Rekao je da mu je događaj više poznat iz video-snimka nego što ga se seća, odnosno da se događaja nešto i seća, ali same tuče ne.
Video-snimak onoga što se dogodilo 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu osvanuo je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije. Nakon brutalnog prebijanja, Miljan Mandić je s povredama završio u bolnici, a osumnjičeni Kontić je otišao u Crnu Goru. Uhapšen je 11. oktobra u Podgorici, u iznajmljenom stanu, po međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, a u decembru 2020. je izručen našim pravosudnim organima.
 
Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak tvrdio je da nije pobegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega. 
  • Goran

    03.11.2022 11:49
    Branio svoj život !?
    Odvratniji snimak sjoro nisam gledao. Da neko nekog besumučno bije dok je ovaj u nesvesnom stanju....fuj !
  • Kokakole

    03.11.2022 11:18
    Kao da sam i pre izvesnog vremena (tipa 2-3 nedelje) pročitao da je neko suđenje odloženo zbog bolesti sudije... Može biti da je slučajnost. Ali pošto je ovo Srbije, sve mi više liči na na novu foru za izbegavanje suđenja. Ne tvrdim. Ko ovde živi, u sve sumnja. Prosto je tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika