Suđenje za ubistvo MMA borca: "Postojao dogovor da se fingira pokušaj ubistva Goranca"

Suđenje Daliboru Bogdanoviću Boći (44) i D. J. (43) za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca, nastavljeno je juče u novosadskom Višem sudu.
Suđenje za ubistvo MMA borca: "Postojao dogovor da se fingira pokušaj ubistva Goranca"
Foto: 021.rs
Iskaze su dali optuženi D. J. i policajci koji su prvi došli na mesto zločina, pišu Novosti

D. J. rekao je da je postojao dogovor sa ubijenim Stefanovićem da se fingira pokušaj ubistva Goranca i da ni u jednom trenutku nije imao nameru da ubije bilo koga. 

"Pre ulaska u pasaž u Cankarevoj ulici video sam Stefanovića i on je jasno video mene, i znao je da dolazim. To je bio naš dogovor. Kovačević je bio okrenut licem prema meni i on je znao za moj dolazak, kako bi fingirali njegov pokušaj ubistva. Da sam hteo da ga ubijem mogao sam to da uradim još na ulici. Znao sam da je on obezbeđenje, i nijednog trenutka nisam imao nameru da ubijem ni Stefanovića ni Kovačevića", naveo je optuženi, a prenose Novosti.
 
Bogdanović je kazao da osporava optužnicu i ne priznaje krivično delo za koje se tereti i da nema ništa da doda odbrani koju je ranije izneo.
 
Dalibor Bogdanović nije želeo da otkrije imena dve ženske osobe sa kojima je, kako tvrdi, 2. septembra prošle godine u vreme pucnjave u Cankarevoj, bio u restoranu.
 
"Identitet tih žena neću da otkrijem jer se svim svedocima preti, i ne želim da ih izlažem opasnosti. Jednoj od njih, njenom mužu i deci je prećeno, čak je bila i prebijena, ali nikome nije prijavila", rekao je Bogdanović.
 
U nastavku suđenja, saslušani su svedoci, policajci. Izjave su dali pripadnici MUP koji su bili na mestu zločina u Cankarevoj 6, gde se 2. septembra 2021. godine dogodila pucnjava u kojoj je ubijen Stefanović, a Kovačević ranjen, kao i oni koji su stigli na nasip u Rumenku, gde je pronađen zeleni "pik-ap" korišćen za bekstvo.
 
Policajci koji su svedočili tvrde da Goranac nije pominjao imena osumnjičenih kada su došli na adresu. 
 
Suđenje se nastavlja 27. decembra kada će ponovo biti saslušan veštak. 
Bogdanović i D. J. se optužnim aktom terete da su 2. septembra 2021. godine, oko 21 čas, pežoom došli do zgrade u Cankarevoj 8 na Detelinari. Kako se navodi u optužnici, vozilom je upravljao okrivljeni D. J, dok se okrivljeni Boća nalazio na zadnjem sedištu. Sačekali su dolazak Goranca i Stefanovića, u nameri da obojicu liše života. Oštećeni su motociklima došli do zgrade, Stefanović je ostao kod ulaza, a Kovačević je motorom ušao u garažu i parkirao motor. 
 
D. J. je potom pucao u pravcu Goranca, koji tom prilikom zadobija povrede ruke. Za to vreme, Uroš Stefanović, u nastojanju da pomogne Kovačeviću, prilazi vozilu iz kog je pucano i kacigom razbija staklo kod vozača i na taj način udara okrivljenog D. J. u predelu leve nadlaktice. Tada, kako se navodi u optužnici, sa zadnjeg sedišta u Stefanovića puca i okrivljeni Bogdanović, a potom i D. J.
 
Od težine povreda, MMA borac je preminuo na licu mesta. 
  • W

    15.11.2022 08:36
    W
    A sto to interesuje,gradjane?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika