Za ubistvo u diskoteci "The End" 14 godina zatvora i milion i po dinara majci žrtve

Tridesetogodišnji Novosađanin Stefan Stefanović Ćeća osuđen je objedinjenom kaznom za više dela na 14 godina zatvora.
Za ubistvo u diskoteci "The End" 14 godina zatvora  i milion i po dinara majci žrtve
Foto: 021.rs

Njemu se pripisuje nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, dilovanje i nedozvoljeno nošenje oružja, prenosi Dnevnik

Sud ga je obavezao i da majci pokojnog Milana Pribakovića isplati milion i po dinara.
Predsednica veća sudija Ivana Josifović, obrazlažući presudu, navela je da je sud u ponovljenom postupku kao olakšavajuće okolnosti cenio priznanje okrivljenog, kao i činjenicu da se izvinio majci i da je pokazao kajanje. Kao otežavajuća okolnost uzeta je višestruka osuđivanost okrivljenog.
 
Dodala je da smatra da okrivljeni predstavlja opasnost za društvo i da se iskreno nada da će se resocijalizovati i iz zatvora izaći kao nov čovek
 
"Smatram da nijedan roditelj ne bi smeo da oseća strah hoće li mu dete u izlasku poginuti, te se stoga nadam da ćemo ovakvom kaznom uticati na potencijalne počinioce krivičnih dela da budu svesni posledica", navela je Josifović. 
 
Na prethodnom ročištu Stefanović je prvi put dao iskaz i naveo da priznaje krivicu, iako se mnogih delova događaja ne seća jer je neposredno pre događaja "ušmrkao amfetamin i popio nekoliko tableta ekstazija uz piće".
Nakon pucnjave je pobegao preko granice. Kako je rekao, tek posle nekoliko dana je iz medija saznao da ga traže zbog pucnjave. Kako je naveo, nije se prijavio jer se u Banjaluci "stabilizovao, počeo da radi na građevini i našao devojku".
 
Dodao je i da nastradalog momka nije poznavao niti je imao problema s njim. Stefanović je prethodno osuđen u odsustvu, a prošle godine je uhapšen u Banjaluci. 
 
Po navodima optužnice, on je 2017. godine u diskoteci "The End" u hotelu Park pucao Pribakoviću u noge. Pribaković je potom preminuo od povrede arterije. 
  • Jelena Markovic

    30.12.2022 10:51
    Titova ulica 82
    Bravo sud bravo samo tako sa siledjijama i nasiljem. dugorocne kazne jedino resenje da se resimo ovakvih. kad izadju nema vise stare bande nema vise istih faca sve se promeni i treba da bude 14 godina a ne da ga nakon 5 pustite pa da se sveti.
  • Da

    23.12.2022 12:49
    Pa kako to da plati kad ide u buvaru 14 god???
  • ex chapman

    23.12.2022 12:17
    socijalizacija
    iz zatvora ce izaci kao jos gori covek. u zatvoru se covek uci kako da prezivi u zatvoru. a to nisu vestine koje ga spremaju za normalan zivot "napolju". naprotiv

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika