Troje uhapšenih zbog napada na novosadski "Crni ovan"

Uhapšena su trojica osumnjičenih za napad na novosadski lokal "Crni ovan".
Troje uhapšenih zbog napada na novosadski "Crni ovan"
Foto: 021.rs
Uhapšeni su dvadesetjednogodišnji M. G., dvadesetdvogodišnji S. D. i dvadesettrogodišnji D. A, svi iz Novog Sada. 
Oni se terete za nasilničko ponašanje.
U saopštenju policije navodi se da se sumnja da su njih trojica nasilno ušla u lokal u centru Novog Sada tako što su razbili staklo na ulaznim vratima, koje je lakše povredilo jednu osobu.
 
MUP navodi i da je vlasnik lokala naknadno prijavio povrede koje ekipa Hitne pomoći nije mogla da potvrdi, zbog čega je upućen na dalju dijagnostiku.
 
Policija je kod osumnjičenih pronašla predmete koje su, kako se sumnja, koristili prilikom izvršenja krivičnog dela.
 
Sva trojica biće privedena na saslušanje osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.
Podsetimo, dve osobe su povređene u jučerašnjem napadu maskiranih mladića na lokal "Crni ovan". Maskirani neofašisti imali su navodno boksere, palice i mačetu. U trenutku napada, kod ulaza u sam lokal se nalazila i trudnica, koja je svedočila ovom incidentu.
 
Ovo nije prvi napad na ovaj novosadski lokal koji je prepoznat među antifašistima i u kom se održavaju aktivistički seminari, humanitarne akcije, te alternativni sajmovi.
  • Petar

    18.01.2023 00:22
    Da bi postojali anti-fasisti potrebni su im fasisti. I jedni i drugi su statisticka greska, ali dobiju medijski prostor jer treba da se podize tenzija i skrecu misli od nekih vaznijih i boljih tema. Prosao je 2. Svetsli rat, zivite u 21. veku, ucinite nesto korisno - ekologija, nauka, sport a ne tu neke gluposti o fasizmu i anti-fasizmu. Da vam se digne 2 partizana iz groba, dobili bi po dengu i jedni i drugi i pravac radna akcija.
  • Realističniji

    17.01.2023 10:05
    @Realista
    Tačno je da je Novi Sad idealno mesto za život, ali samo ako ste poslednjih bar 200 000 godina poreklom iz Novog Sada. U suprotnom se spremite na šikaniranje da ste dođoš i da treba da se vratite odakle ste došli.
  • Eugen

    17.01.2023 07:48
    Austrougarska
    Mislim da Novosađani nikad se nisu osećali kao Srbi.Više vuku na tu tamnu stranu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika