Za napadače na "Crni ovan" tužilaštvo zatražilo samo zabranu prilaska lokalu i oštećenima

Novosadsko javno tužilaštvo je zatražilo od suda da se napadačima na "Crnog ovna" izrekna samo mera zabrane prilaska lokalu, kao i oštećenima.
Za napadače na "Crni ovan" tužilaštvo zatražilo samo zabranu prilaska lokalu i oštećenima
Foto: 021.rs
U Osnovnom tužilaštvu kažu i da su 16. januara, uz prijavu da su počilini krivično delo nasilničko ponašanje, saslušani S. D. (22), D. A. (23) i M. G. (21) iz Novog Sada.
Nakon saslušanja tužilaštvo nije zatražilo pritvor za osumnjičene, nego samo zabranu prilaska. 
 
"Osumnjičeni su saslušani na okolnosti navedenog krivičnog dela, te je ovo Tužilaštvo nakon saslušanja, a na osnovu prikupljenih dokaza i sagledavanja činjeničnog stanja, podnelo predlog za izricanje mere zabrane prilaženja predmetnom lokalu, te prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima N. S. i B. Š.", kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.
U Osnovnom sudu kažu za 021.rs da je Sudija za prethodni postupak prihvatio zahtev tužilaštva. 
 
"Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu  podnelo je Predlog za određivanje mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima i posećivanje određenih mesta protiv osumnjičenih, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, i to zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogli ponoviti krivično delo. Rešenjima sudije za prethodni postupak osumnjičenima su izrečene mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima kao i obaveza javljanja svakog prvog u mesecu nadležnim policijskim ispostavama, uz zabranu posećivanja određenog mesta. Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju, na koje stranke imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda", navode u sudu za 021.rs.
 
U sudu kažu za 021.rs i da u tužilaštvo nije podnelo Predlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenih. 
 
Kažimo da je MUP prethodno saopštio da se sumnja da su njih trojica nasilno ušla u lokal u centru Novog Sada tako što su razbili staklo na ulaznim vratima, koje je lakše povredilo jednu osobu.
 
MUP navodi i da je vlasnik lokala naknadno prijavio povrede koje ekipa Hitne pomoći nije mogla da potvrdi, zbog čega je upućen na dalju dijagnostiku.
 
Policija je kod osumnjičenih pronašla predmete koje su, kako se sumnja, koristili prilikom izvršenja krivičnog dela.
Prema svedočenjima prisutnih, osumnjičeni su imali boksere, palice i mačetu, a na jaknama su imali više neonacističkih oznaka.
 
U trenutku napada, kod ulaza u sam lokal se nalazila i trudnica, koja je svedočila ovom incidentu.
 
Ovo nije prvi napad na ovaj novosadski lokal koji je prepoznat među antifašistima i u kom se održavaju aktivistički seminari, humanitarne akcije, te alternativni sajmovi.
 
Napad na Crnu ovna i prisutne, osudio je veliki broj opozicionih stranka, antifašističkih pokreta, kao i gradonačelnik Milan Đurić.
  • Marko

    18.01.2023 13:50
    Fasizam sakriven pod firmom nacionalizam nije stvar obicnog zakona. Previse srpskih i ne samo srpskih glava ovde je skinuto pod tim brendom. Bolje seci u korenu, kada nabuja, nikakvi sudovi to vise nece moci da zaustave. Mlad prazan mozak napunjem mrznjom kasnije postane nezaustavljivo zlo. CItajte istorijske knjige, nemojte da nam se istorija ponavlja.

    Valjda sudovi znaju sta rade.... Valjda je tako kako ste presudili.
  • Bbb

    17.01.2023 23:06
    Www
    Za nase pravosudje: procitajte kako su kaznili decu u Sarajevu!!!
  • Sudija

    17.01.2023 19:39
    Tužilaštvo radi po zakonu i zna iz kog razloga je predložilo mere...ne predlaže se privor kako misli javnost, već kako nalaže zakon. Bravo za tužilaštvo što nije podleglo pritiscima, već se držalo zakona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika