Advokatu Kokanoviću određen kućni pritvor

Osnovni sud u Novom Sadu ukinuo je pritvor advokatu Čedomiru Kokanoviću i odredio mu kućni pritvor uz elektronski nadzor, objavio je njegov branilac Ivan Ninić.

On je najavio da će uložiti žalbu na ovu odluku suda.

"Žalićemo se na rešenje suda, jer njemu kućni pritvor ograničava rad. On ima predmete i mora da postupa, ali nažalost veće to nije želelo da ceni", rekao je Ninić.
Dodao je da za "krivično delo uvreda nije propisana kazna zatvora već novčana, pa je mera kućnog pritvora potpuno nesrazmerna".
 
 
Podsetimo, Čedomir Kokanović je uhapšen pre dva dana zbog rešenja Višeg suda u Novom Sadu, pred kojim se vodi više postupaka protiv njega.
 
Predsednik Advokatske komore Vojvodine (AKV) Vladimir Beljanski izjavio je da se Kokanović uspešno skrivao od sudskih dostavljača i policije kojoj je sud naložio da ga prinudno dovedu kao okrivljenog u sud, te da je u periodu od oko dve godine izbegao više od 20 poziva i prinudnih dovođenja, a samo u jednom krivičnom predmetu 12 puta.
 
Predsednik AKV navodi da Kokanović više godina preko društvenih mreža proganja, falsifikuje isprave, vređa i ponižava brojne kolege.
 
"Poznat je i po tome što je za vreme štrajka advokata 2014/15 išao na suđenja i nije se solidarisao sa kolegama", dodaje Beljanski.
 
Podsetio je i da su Advokatska komora Beograda i Srbije suspendovali Kokanovića, ali da je izvršenje tog rešenja odloženo "da bi imao od čega da obezbedi egzistenciju".
  • @Drugačiji advokat

    04.02.2023 06:58
    Jel ti žao što nemaš bota?
    Hapšenje zbog nedolaženja na sudjenje po privatnoj krivičnoj prijavi i posle - odredjivanje nanogice (gde je privatni tužilac predsednik AKV a tuženi kolega), predstavlja veliki presedan i anomaliju rada suda koji ukazuje na potencijalnu korupciju i trgovinu uticajem. A delo za koje se smatra, po privatnoj tužbi, da je za krivicu proizilazi iz napisanija po viber grupama. Koliko to tek ima smisla ako se uporedi sa tim šta je prethodno rukovodstvo AKV pretrprelo od sadašnjeg po sličnim viber grupama (umrlica za tadašnjeg predsednika AKV, najava revizije u javnosti sa insinuacijama propusta, a posle pronadjeno da je otac V. Beljanskog trošio nezakonito nivac vodeći ženu na putovanja i sl), pa im je V. Beljanski poručivao da je to element javnosti koji mora da se istrpi na funkciji. Bilo to i na portalu Radija 021. Što novinari ne zatraže revizorski izveštaj od AKV, a može i od Kokanovića i što ne pitaju kako je rešavano po slučaju disciplinske prijave sudije iz predmeta Asomakum protiv predsednika AKV? Koliko sličnih objava ne puštate a sve proverive činjenice u njima?
  • Drugačiji advokat

    30.01.2023 16:33
    Botovi
    Bio sam uveren, da su svi botovi samo iz SNS-a.

    Kad ono ?!...
  • Asomakum

    30.01.2023 15:05
    Velika greska Belog coveka, ovo mu nije trebalo, sta je mislio da advokati nece pamtiti, zauvek?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika