Uhapšen osumnjičeni za ubistvo vlasnika menjačnice u NS, uhvaćen na granici Nemačke i Austrije

Četrdesetčetvorogodišnji Novosađanin B. J. uhapšen je sinoć na granici Nemačke i Austrije zbog sumnje da je na Adicama ubio Jovana Janićijevića.
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo vlasnika menjačnice u NS, uhvaćen na granici Nemačke i Austrije
Foto: 021.rs

Novosadska policija, Uprava kriminalističke policije, SBPOK, u saradnji sa tužilaštvom i policijskim službama Austrije i Nemačke, kao i njihov oficir za vezu u Srbiji, pronašli su i priveli osumnjičenog.

Njemu je određen ekstradicioni pritvor, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Osumnjičeni će, u zakonskom roku, biti izručen pravosudnim organima Republike Srbije.
 
U Višem javnom tužilaštvu su potvrdili da je u saradnji sa novosadskom i policijom Nermačke, osumnjičeni lociran u inostranstvu gde je uhapšen po međunarodnoj poternici Višeg suda u Novom Sadu.
 
U tužilaštvu kažu da su doneli naredbu o sprovođenju istrage protiv B.J. zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, zašta je predviđena kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotna.
 
"U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva izvršen je uviđaj lica mesta, izuzeti su tragovi sa lica mesta, oduzeti su određeni predmeti, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnost njihovih saznanja, te su donete naredbe za veštačenja izuzetih tragova. Nakon utvrđivanja identiteta osumnjičenog, na osnovu predloga javnog tužilaštva doneto je rešenje o određivanju pritvora iz svih zakonskih razloga", kažu u VJT.
 
Više javno tužilaštvo dodaje i da će povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio 24. januara "kada je na svirep i podmukao način lišen života Jovan Janićević", hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje.
 
Podsetimo, on se sumnjiči da je 24. januara, na Adicama, ubio četrdesetsedmogodišnjeg Jovana Janićijevića, vlasnika menjačnice.
 
Kako je 021.rs pisao, na snimku sa obližnje nadzorne kamere vidi se da je žrtva došla svojim automobilom na mesto nesreće i da se u vozilu nalazila sa još jednim muškarcem. 
 
Nakon što se automobil zaustavio, došlo je do koškanja i tuče na prednjem sedištu između ubijenog vlasnika menjačnice i muškarca za kojim se tragalo. 
 
Janićijevićevo telo je pronađeno pored automobila, a obdukcija je pokazala da je zadobio i 22 uboda oštrim predmetom.
Policija je, prema nezvaničnim saznanjima, u kolima našla jednu torbicu sa novcem, a sumnja se da su postojale dve.
 
Nezvanično, pokojni je na dan ubistva radio redovno u svojoj menjačnici na Detelinari, da bi oko 17 časova rekao da ide da se nađe sa nekim. Iz ovog razloga se sumnja da je Janićijević poznavao ubicu.
  • Dejan

    02.02.2023 19:04
    Dil
    Opste je poznato da talog kad napravi problem po NS ili u Vojvodinu,odmah bega za be i ha ili crniju goru pa pre croata bega dalje. Junak nema sta. Srbijanski sistem mu je dozvolio da pobegne a onda ga kao trazi. Tamo preko sistem prepoznavanja lica i policija radi, tako su ga apsili !!!
  • Cvetko

    02.02.2023 19:01
    Samo polako
    Ugotitelj ubio, zbog zelenasa koji su mu oteli lokale u radu. Mora se kompletno klupko odmotati kako bi istna izasla na videlo. Tuzilastvo i policija su na potezu, sem ako!
  • 9

    02.02.2023 16:55
    Kako su
    ga tek NIJEMCI uhapsili?
    Đe je proša do NJEMAĆKE ili je zemara proša
    ka Međedovoj državi bez kontrole, a onda sa
    ŠTELOM poša ka rodbini da se malo skloni.
    Veoma slično je bilo i sa slučajem TROSTRUKOG
    ubistva u B. Ribnikara , ali je sinčić poznatih
    BIZMISMENA i evo ga čitavog i zdravog u BG
    desna bracina ruka samo što poslanik nije.
    I onda se čudimo što EU postavlja uslove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika