Karlovčanin sklopio sporazum s tužilaštvom: Za seksualnu eksploataciju žena pet godina zatvora

Tridesetsedmogodišnji N. S. iz Sremskih Karlovaca, koji se sumnjiči za trgovinu ljudima, sklopio je s tužilaštvom sporazum o priznavanju krivice.
Karlovčanin sklopio sporazum s tužilaštvom: Za seksualnu eksploataciju žena pet godina zatvora
Foto: 021.rs

Kako za "Dnevnik" potvrđuje portparolka novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin, on je na osnovu sporazuma osuđen na pet godina i četiri meseca zatvora i već je upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

N. S. se sumnjiči da je od aprila do 17. oktobra prošle godine u Novom Sadu, upotrebom sile i pretnjama, vrbovao, držao i eksploatisao tri žene radi prostitucije u većem broju iznajmljenih stanova.

Sumnja se da je N. S. iskoristio lošu situaciju u kojoj su se našle žene i tako ih primorao da pružaju seksualne usluge, a ne isključuje se ni mogućnost da ih je, navodno, i drogirao.
 
Prilikom pretresa stanova koje je osumnjičeni koristio, policija je pronašla 455 grama (najverovatnije) heroina, kao i digitalnu vagicu na kojoj su uočeni tragovi sumnjivi na drogu.
 
Nakon hapšenja, njemu je određen pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke i oštećene, kao i zbog drugih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
 
Inače, tokom istrage saslušane su sve tri žrtve koje su svoje izjave dale u skrin sobi Višeg suda, kao posebno osetljive svedokinje.
 
Najniža kazna za ovo krivično delo je tri godine zatvora, dok je najviša kazna 12 godina iza rešetaka.
  • Tinkerbell

    15.03.2023 17:05
    Znači pustiće ga za pet do šest meseci uz razne izgovore, da može da nastavi gde je stao.
  • Neli

    15.03.2023 10:10
    Iz ugla obicnog građanina
    Malo
  • Mali Cevic

    15.03.2023 09:56
    Propo
    Ima još Karlovčana koje treba osuditi za teška krivična dela, ali to će morati neka druga vlast i neke druge sudije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika